pondelok 12. júna 2017

Zemiakovo - smotanová pizza

Dnes vám ponúkam recept na  trochu inú pizzu ... vegeteriánsku a výbornú ...    Chceli sme na večeru niečo rýchle a jednoduché ...   veru nesklamala ...


Budeme potrebovať :

250 g  hladkej múky
0,5 dl oleja
soľ
20 g  kvasníc
1,5 dl vlažnej vody
trochu cukru
4 v šupe uvarené zemiaky
2 kyslé smotany
3-4 strúčky cesnaku
čerstvý rozmarín
150 g  eidamu
pizzové korenie
soľ
olivový olej

Najskôr uvaríme  zemiaky v šupe do mäkka, ošúpeme ich a nakrájame na tenké koliečka. Tiež na kúsky nakrájame cesnak a na drobno rozmarín.  Kyslú smotanu ochutíme soľou a nasekaným cesnakom.


Do vlažnej vody dáme  trochu cukru a kvasnice. Chvíľu počkáme, kým sa prebudia a potom ich pridáme k múke, oleju a soli ... Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.   Nakysnuté cesto  rukou na tenko roztlačíme na vymastený plech.
Na cesto rozotrieme ochutenú kyslú smotanu, rozložíme nakrájané zemiaky, všetko posolíme a posypeme rozmarínom.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom, pizzovým korením, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť ...200 stupňov  asi 35 minút.
Upečenú pizzu necháme trochu vychladnúť, nakrájame a podávame.
Prajem dobrú chuť ...

Vaša Laura ♥

11 komentárov:

  1. Jéj, ďakujem za typ na zajtra. Vyzerá to dobreeee!!! ♥♥♥ Svokra robievala podobný slaný kysnutý koláč :-) Pekné dni a ďalšie dobré nápady "čo do hrnca a brucha." :-)) Vdy ma dobre nasmeruješ, ked neviem čo ;) Nech sa darí, Lauri

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Any ... Presne o to mi ide ... nasmerovat a inspirovat ... Nechcem, aby ste varili presne podla mojich receptov... :) Dakujem za nakuknutie a mile slovka ... Pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Urobila som. Návšteve sa rátala. Ďakujeeem ♥ Zemiaky som nahrubo popučila a pridala som aj kúsok zvyšku tvarohu. Krásny víkend ♥♥♥

      Odstrániť
  3. Aj ja sa hlásim k tým nasmerovaným a inšpirovaným :-)
    Podobné niečo robím aj ja, len bez zemiakov a nevoláme to pizza :-) ale vyskúšam dať aj zemiaky, veď ich máme radi a do tej smotany sa hodia určite!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takéto jedlá mám veľmi rada ... jednoduchá príprava, potom už len šupnúť do rúry a čakať na výsledok ... A ešte možnosť obmeny surovín ... čo máš, to dáš ... Všimla som si aj u teba, že sa držíš tohoto hesla ... :))) Dani pa pa L.

      Odstrániť
  4. Lauri, výborný, zaujímavý recept...niečo podobné som už robila, ale rada vyskúšam aj ten Tvoj.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poteším sa, keď si ho urobíte ... Aďka, prajem všetko dobré ... pa L.

      Odstrániť
  5. Any ... Presne o to mi ide ... nasmerovat a inspirovat ... Nechcem, aby ste varili presne podla mojich receptov... :) Dakujem za nakuknutie a mile slovka ... Pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauro, to vypadá zajímavě a velmi jedle :-) Už mám na to chuť. Hezké dny,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marti ... ak inšpirujem aj teba, budem veľmi rada ... :) Maj sa dobre, pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  7. Koukám, že jsem, Lauro, taky pěkně inspirovaná. Vypadá to na dobrou letní ňamku. Koupila jsem si rozmarýn a tak trochu jsem si s ním nevěděla rady, ale lákal mi. Tak teď ho užiju!
    Díky a měj se dobře. Papa J

    OdpovedaťOdstrániť