piatok, 2. júna 2017

Tvarohové palacinky 3:2:1 s rebarborovou omáčkou

Mali sme dnes na obed palacinky ... klasiku ...  natenko upečené, naplnené tvarohovou plnkou ...  Osviežila som ich kyslastou a vynikajúcou rebarborovou omáčkou ...


Každá gazdinka má svoj osvedčený recept na tie najlepšie palacinky ...  Musím sa priznať, že ja ich robím od oka ...  Do misky dám hladkú múku, 2-3 vajcia, zalejem mliekom a pridám štipku (väčšiu štipku ... hi hi ...  )  soli.  Cukor do cesta nepridávam vôbec, nechýba mi tam ... plnka býva sladká ... :)  Poriadne metličkou prešľahám a nechám postáť ...   Ak sa mi zdá cesto husté, zriedim mliekom alebo minerálkou, ak je riedke pridám múku ...
Dnes som však robila palacinky podľa  receptu  3:2:1  ...   Recept sa mi páčil, palacinky sa robili dobre.  Panvicu som potrela olejom len pred prvou palacinkou, potom mazať už nebolo treba ...
Takže, budeme potrebovať :
 3 dl  mlieka,  
2 dl vody
1 dl oleja, 
 okrem toho  2 vajcia,
 200 g hladkej múky
 a štipku soli

Cesto zamiešame a chvíľu necháme postáť ... Upečieme tenké palacinky  a naplníme tvarohovou plnkou, ktorú získame zmiešaním  500 g tvarohu, podľa chuti pridáme cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.

Na  Rebarborovú omáčku  necháme na panvici sklaramelizovať  3 PL kryštálového cukru, do karamelu pridáme na kúsky nakrájanú rebarboru (cca 500g), dobre premiešame, rebarbora pustí po chvíli šťavu ... Ochutíme klinčekmi, kúskom škorice a badiánom.  Podľa potreby podlejeme vodou a chvíľu podusíme, 
Hotovou horúcou omáčkou prelejeme palacinky na tanieri a podávame.  Môžeme servírovať aj so šľahačkou ...  


Prajem všetkým dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥

3 komentáre:

  1. Veru tak, každá máme svoj naj recept :-) Tento tvoj nový je teda zvláštny, aj mlieko aj voda :-) Ja sa priznávam, že robím palacinky z polotovaru, ale použijem to len ako múku a pridám vajcia a mlieko, trocha oleja, soli a len trocha cukru - asi lyžičku malú, to oklamem muža :-) Ale tá rebarbora, to je pre mňa novinka, to už o rok budem robiť aj ja :-)))) z rebarbory vlastnej :-)))))
    Dobrý obedík si urobila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež mám svoj recept, z normálneho kravského klasického mlieka robím tak, že 1:1 mlieko : voda. Ked to z obchodu tak iba mlieko. Ved to ani mlieko nie ... asi :-D
    PS: Rebarboru som ešte nejedla ...hmm Krásnu nedeľu ♥ a teším sa na ďalšiu dobrotu. Vždy ma inšpiruje

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri ahoj. Ty máš dnes meniny, že? Ak je to tak, tak Ti prajem veľa zdravia a aby si bola stále šťastná. A veľa Božieho požehnania tiež. Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť