pondelok 1. februára 2016

Cesnakovo - paprikový varený bôčik

Vždy, keď natrafím u mäsiara na ozaj pekný, prerastený bôčik, neodolám ...  Potom mám dve možnosti ... Buď ho uvarím, alebo upečiem ...  Varený ale máme radšej ... Poriadne vychladený s čerstvým chlebom a pivom je skutočne pochúťka ... 


Budeme potrebovať :

bravčový bôčik bez kože prerastený
hlavičku cesnaku
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
do vody na varenie mäsa:
cibuľu
soľ
bobkový list
celé čierne a nové korenie

Pretože bôčik predávajú s kožou, poprosíme mäsiara, aby nám ju stiahol, alebo budeme špihlinkovať doma a kožu si odrežeme sami ...
Do hrnca dáme zovrieť vodu spolu s cibuľou, korením, bobkovým listom  a soľou.  Bôčik vo vode na miernom ohni varíme do mäkka.  Trvá to podľa veľkosti 1 až 2,5 hodiny ...
Medzi tým si očistíme cesnak a popučíme ho.

Uvarené mäso vyberieme opatrne na dosku a necháme trochu vychladnúť.  Potom na povrch napatláme cesnak, mleté červenú papriku a nakoniec posypeme mletým čiernym korením.  Necháme dobre vychladiť a podávame s čerstvým chlebom ...
.   Prajem dobrú chuť ...
Vaša  Laura  ♥

14 komentárov:

  1. Tak neuveríš, ja som robila bôčik včera! Síce som ho nevarila vo vode, najskôr som ho podusila vo vlastnej šťave a potom som do výpeku dala kyslú kapustu a na ňu bôčik a dala do rúry piecť.
    Tvoj je krásny, tá vrstvička korenín a papriky je krásna!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... my fakt musíme byť prepojené ... :)))) vyskúšaj niekedy aj takto ... je to skôr na studeno, výborné aj medzi chleby na desiatu, olovrant ... maj sa pa ... L.

      Odstrániť
  2. krásny je...a výborný, robím podobne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, je veľmi dobrý ... ďakujem za návštevu i komentár ... :)

      Odstrániť
  3. Lauro, není nad klasiku .. bůček takto obalený je výborný a krásný... sbíhají se mi sliny .. jak jinak..
    papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mnaaam, bože hneď z rana slintať ako bernadrin :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri, prave si mi pripomenula moje detstvo...babka robievala tuto pochutku a ja som to mala strasne rada :-) Dakujem za receptik, niekedy vyskusam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc děkuji za inspiraci, pánská část rodiny bude určitě slintat blahem :-)
    Hezký den, Klárka.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tiež zbožňujem túto dobrotu! Krásny deň

    OdpovedaťOdstrániť
  8. U nás to robieva občas Robo. :) Je to fajnové. ) D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ďakujem vám za milé komentáre ... vidím, že stará klasika chutí ... aj keď to nie je celkom podľa zásad správneho stravovania, raz začas si ho môžeme dopriať ... A hlavne vieme, čo jeme ,,, nie ako v párkach, salámach a iných mäsových výrovkoch ...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Takto som bôčik ešte veru nepripravovala, úplne si ma nabudila, vyzerá krásne, som rada že si dala recept, môžem konečne vyskúšať...ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takto sa robí lalok ale aj z bôčika to môže byť dobré, je to mäsové.

      Odstrániť