streda, 10. februára 2016

Tvarohové rezy mojej svokry

Takmer som na tento recept zabudla ... veľmi dlho som ho nerobila a pritom tvarohové koláčiky milujeme ...


Čo budeme potrebovať :

500 g  polohrubej múky
250 g  Palmarínu, Hery
2 vajcia
200 g  práškového cukru
1 prášok do pečiva
kakao
plnka:
0,5 l  mlieka
2  zlaté klasy alebo vanilkové pudingy
4 vajcia
180 g  práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g  masla
100 g  hrozienok namočených v rume
kôru z jedného citróna
750-1000 g  jemného tvarohu

Z uvedených surovín  zamiesime cesto a rozdelíme ho na dve časti. Kakao dajte podľa vlastnej chuti...
Z mlieka  a zlatých klasov uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.  Nezabudnite ho pri tom miešať ako ja, vytvorila sa mi na ňom kôra a je to potom v plnke vidieť ... Chuť to našťastie neovplyvní.

Žĺtka vyšľaháme s cukrom,  vanilkovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo, hrozienka (ja ich v plnke nemám) a kôru z jedného citróna.  Pudingovú a žĺtkovú hmotu spojíme,  pridáme jemný tvaroh a sneh zo 4 bielok.  Jemne premiešame.

Jedno cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu (30x40cm) a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.   Navrstvíme plnku, prikryjeme druhým cestom, jemne utlačíme a popicháme vidličkou.
Upečieme dorúžova ...  na  180 stupňov asi  40 minút. 

Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥

10 komentárov:

  1. Lauri, pri dnešných možnostiach výberu rôznych zaujímavých receptov na internete zabúdame na staré recepty, ktoré boli pre naše mamy a svokry bežné a my sme ich mali v obľube. Dobre je, že si sa vrátila k vyskúšanej kvalite, lebo tie staré koláčiky sú naozaj kvalitné. Vtedy sa nič nenahrádzalo, nefalšovalo. A v tvojom odbornom prevedení je aj nádherný!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, ďakujem za pochvalu ... máš pravdu ... voľakedy sa pieklo a varilo úplne inak ... dnes samé cheesecaky a cupcakesy (musím priznať, že tieto názvy priam nenávidím a oni zdomácňujú) a pritom sú to mafiny a koláče ... :) Musím ale priznať, že rada robím podľa nových receptov a postupov ... Variť treba moderne z moderných surovín ... a vidím, že aj ty sa podľa toho dosť riadiš ... :) paa L.

      Odstrániť
  2. Koláč je určitě výborný...tvarohové pečení máme taky rádi...klasika je klasika... i když nové recepty taky leckdy nejsou špatné... máš pravdu s těmi angl. názvy ... to je kapitola sama pro sebe, ale doba je taková.
    Lauro, papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Staré či nové recepty ... ak sú s tvarohom nemôžu byť zlé ... Jarka, pozdravujem ... :)

      Odstrániť
  3. Určitě Lauro vyzkouším, peču sice podobný, ale bez kakaa a tvaroh bez pudingu, takže mne tvůj zaujal.
    Ála

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, je to malá obmena a dodáva na šťavňatosti ... treba ho nechať dobre vychladnúť ... L.

      Odstrániť
  4. Dnes som "snorila" po tvojom blogu, Lauri, hľadala som nejaký zákusok. V sobotu máme oslavu. Asi urobím tvoje Fajné rezy. :) A asi aj pusinky.
    Tento tvarohový vyskúšam určite tiež niekedy. Maj sa krásne a ďakujem za skvelé recepty. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala by som si tie zákusky lepšie potriediť ... asi sa zle snorí ... :))) Vybrala si si dobre ... tie fajné rezy sú výborné ... tiež ich rada robím ...

      Odstrániť