streda, 24. februára 2016

Grilovaný syr s brusnicovou omáčkou

Dnes vám zas ponúkam tip na rýchly, jednoduchý a chutný obed, či večeru.


Budeme potrebovať:

syr s bielou plesňou typu Hermelín
množstvo nechám na vás, podľa počtu a chuti stravníkov
grilovacie korenie na syr
olivový olej
sušené brusnice  (z Lidla)
džem z čiernych ríbezlí alebo iný  aromatický

Syr som pokvapkala  olivovým olejom a posypala grilovacím korením.  Potom som rozpálila grilovaciu panvicu(ak nemáte, kľudne aj teflónovú), pokvapkala troškou oleja a opiekla som syr z každej strany.  Veľký pozor teba dať pri obracaní, aby ste povrch syra nenarušili ... vnútro by vytieklo a mali by ste po porcii ...
Na omáčku som v rajničke  zohriala  2-3 polievkové lyžice džemu, ak je veľmi hustý, zriedime ho troškou vody a pridala som sušené brusnice.  Spolu som to trochu povarila.

Na tanieri som opečený syr preliala omáčkou a podávala s varenými zemiakmi poliatymi maslom.
poviem vám ... luxusná chuť   :)

Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥



15 komentárov:

  1. Toto je mňamka, to mám rada. Omáčku robím trochu inak, ako som sa naučila cez RAW, opláchnuť a namočiť sušené brusnice, potom rozmixovať a dochutiť, nevarím a je dobrá. Potom robievam aj restované kuracie pečienky s brusnicovou omáčkou so smtanou aj to mňamka. Dobrú chuť a pekné dníky. Vďaka za inšpiráciu, čo do hrnca:-)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja viem, že toto nie je pravá brusnicová omáčka ... ale bola mňamková ... :))) Aňa, ďakujem za prima recepty ... :) maj sa krásne, pa L.

      Odstrániť
  2. Hneď by som si dala!!!
    Lauri, tak toto sa dá urobiť aj 1-2 porcie, to vyskúšam!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak ... Dani, toto si môžeš urobiť len pre seba ... :) myslím, že ti bude chutiť ... Ahoooj ... L.

      Odstrániť
  3. Laura, diki za tip. Robím niečo podobné. Je to naozaj pochúťka, keď rozkrojíš syr a krásne sa rozteká.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emili ... je to krása, keď sa to z toho syra vyleje a zmieša sa s džemom ... mňam ... potom už len ponamáčať zemiaky ... :)))) tečú mi sliny ... :)))) pa L.

      Odstrániť
  4. Lauri, robím podobné, len to dávam ochutené do alobalu a na chvíľočku do rúry. Áno a džem tomu pridá tú správnu chuť. :) Pá. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, v alobale vyskúšam nabudúce ... teším sa ... Maj sa faj pa L.

      Odstrániť
  5. Lauro, tak toto nedělám... věřím, že ta kombinace je výborná .. díky za recept.
    Měj se hezky. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, napriklad v kombinacii s tatarskou si to neviem predstavit ... proste omacka musi byt sladkasta ... maj pekny den
      L.

      Odstrániť
  6. mňamky, už viem, čo bude dnes na obed :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bibka, jednoduche a rychle ... dufam, ze bude chutit ... :-)

      Odstrániť
  7. On herkullisen näköinen ruoka, nam..♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Toto jedlo si robievam aj ja, ale s kupovanou omáčkou. Tú som si ešte sama doma nerobila. Prvý raz to u nás doma robil mladší syn, dovtedy som robievala iba vyprážaný plesňový syr. No starší to nedá ani do úst, takže si ho robievam vlastne len pre seba, keď som sama doma. Od mojej známej som sa dozvedela, že tento syr robí v tom papieri, v ktorom je zabalený z obchodu. Tak to si teda vôbec nedokážem predstaviť. Ja ho robím odbalený na grilovacej panvici ako ty a práve ten vzor od panvice, to, ako je syr trošku pripálený podľa vzoru panvice :-) sa mi na tom páči najviac.
    Máš pravdu, na tomto blogu sa nedá zaškrtnúť tá odpoveď. Nejako som si to poplietla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Lauro, tak mi tento recept děláme každé grilování - olej, bylinky, koření - zabalit do alobalu a za 10 minut je na grilu hotové. Jen tu omáčku kupuji, ale za chvíli bude rybíz a brusinky, udělám si. Už je teplo, tak mi stále grilujeme a toto nesmí chybět. Krásný den přeje Jindřiška

    OdpovedaťOdstrániť