utorok, 12. januára 2016

Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom

Cestoviny mám veľmi rada ... na všetky spôsoby ... a čím jednoduchšie, tým lepšie ...  Dnes som ich varila podľa časopisu ... a veru, boli dobré ...  Taká  rýchlovka z jedného hrnca ...   :)


Budeme porebovať pre 4 osoby :

400 g  cestovín
4 jarné cibuľky na koliečka
170 g kukurice z konzervy (bez šťavy)
100 g  mrazeného hrášku
2x 185 g konzerva tuniaka scedená
100 g  strúhaného syra
soľ

na bešamel:
2 PL masla
2-3 PL hladkej múky
600 ml mlieka
1 lyžička dijonskej horčice
podľa chuti  citrónovú šťavu, pripadne aj cukor  a soľ

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode.  Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Medzitým  v rajničke rozohrejeme maslo, poprášime ho múkou a urobíme zásmažku.  Po malých dávkach  zašľahávame mlieko, aby sa nám vytvorila hladká omáčka.  Chvíľu ju povaríme, potom odstavíme a vmiešame horčicu. Jemne prichutíme  cukrom a citrónom ...  (dala som aj chili vločky)
Scedené  cestoviny vrátime do hrnca,  pridáme omáčku s horčicou, cibuľku, kukuricu, mrazený hrášok a tuniaka. Dobre premiešame a vložíme do vymastenej zapekacej misky. Povrch uhladíme, posypeme syrom a zapekáme.  15 - 20 minút.
Ja som tuniaka nahradila pečeným kuracím mäsom, ktoré nám ostalo z nedeľného obeda, pre zvýraznenie chuti som na vrch poukladala filety z ančovičiek ...
Cestoviny sú hotové, práve vatiahnuté z rúry.
Necháme trochu vychladnúť a podávame. 

Vaša Laura ♥


14 komentárov:

  1. Lauri, díky za super tip na rychlý oběd. Už zapékáme .-) Krásný den A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak prajem dobrú chuť Anička ... Aj tebe prajem pekný deň ... L.

      Odstrániť
  2. Máte dobrý a zaujímavý blog s receptami, mnohé vôbec nepoznám. Vďaka za inšpiráciu "čo do hrnca". Nech sa Vám darí a nádherný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ana ... ďakujem za návštevu a pekný komentár ... :)

      L.

      Odstrániť
  3. Laura, mňamky, už mi tečú slinky.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Thank you for the tips! Wonderful images!
    It looks delicious! Worth to try

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nurdan thank you too ... I am pleased that the recipe like it ... :)
      I greet ... L.

      Odstrániť
  5. To je niečo pre mňa... len čo pre chlapov uvariť, tí cestoviny veľmi nemusia :( ale samozrejme tiež robím cestoviny a tieto tvoje sa mi páčia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evi ... ja mám šťastie, že ten môj sa obíde aj bez mäsa ... ale nie príliš dlho ... :))))))
      pa pa L.

      Odstrániť
  6. Určite budem robiť, ale s tuniakom, ja som ešte ančovičky ani nevidela :-(((
    Ale, ako píše Evka, len pre seba, keď budem mať niečo pre muža. On takéto zapekané a ešte k tomu cestoviny, nemá moc v obľube. No čo už s ním?
    Lauri a ešte k tomu môjmu spomínaniu spred roka. Máš pravdu, že je škoda tých tvojich starších receptov, lebo občas kliknem do minulosti a fakt sú výborné. Urob niečo podobné, ako ja!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani ... Ančovičky mi sem - tam kupuje syn ... sú dosť slané a robia sa z nich očká ... tie si asi jedla , robia sa z nich jednohubky ...
      Stále rozmýšľam, ako to urobiť ... či pri novo vloženom príspevku dám odkaz na starý recept, alebo raz do mesiaca dám celý príspevok retro receptov ... ale asi to druhé ...
      pa, maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  7. Těstoviny milujeme, zapečené obzvláště, recept s tuňákem je lákavý. Určitě vyzkouším, diky za recept.
    Krásné dny Lauro.
    Ála

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ála ... bedem len rada, keď tieto cestoviny uvaríš ... :)
      pa L.

      Odstrániť