utorok 21. júla 2020

Slaný hruškový koláč s orechami a gorgonzolou

V úvode sa chcem všetkým  čo najsrdečnejšie poďakovať za Vaše komentáre v minulom príspevku. Dojali ste ma nimi, aj potešili ...  tak ešte raz,  ď a k u j e m.

Koláčik, ktorý som robila cez víkend je naozaj skvelý. Kombinácia sladkých hrušiek a slaná chuť syra je krásne vyvážená, sekané orechy príjemne chrumkajú. Určite stojí za vyskúšanie ...  :)


Na prípravu budeme potrebovať :

cesto:
300 g  hladkej múky
1 PL  bieleho jogurtu
0,5 dl  oleja
1 vajce
1 KL  soli
1 KL  kryšt. cukru
7 g  sušeného droždia
175 ml vlažnej vody

na obloženie :
3 hrušky
150 g  gorgonzoly ( možno použiť i iný syr s modrou plesňou)
15 - 20 jadier vlašských orechov
olivový olej

Pripravte si kysnuté cesto tak, ako ste zvyknuté ... z 300g múky.  Cesto nechajte vykysnúť na teplom mieste, keď zdvojnásobí svoj objem, rukou ho roztlačte na vymastený plech ... (môj má  38x28 cm)
Cesto hojne pokropte olivovým olejom a poukladajte naň očistené a na tenko nakrájané hrušky.


Hrušky posypte sekanými orechmi a rozdrobeným syrom.  Ja som použila plesňový syr Pilos Rival a pre farbu som naviac nastrúhala  cheddar.   Koláčik upečte pekne do červena.  200 stupňov, cca 30-35 min.


Jednoduché ... však ?
Určite ochutnajte koláčik mierne vychladnutý ... Práve upečený je najlepší ...  :)


Prajem dobrú chuť ...
vaša Laura ♥

8 komentárov:

  1. Laury, mám ráda neobvyklé kombinace a ovoce se sýrem je super. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fiha, zvlastna kombinacia, recept urcite odkladam, dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauro to vypadá hodně zajímavě ..... věřím,že chuť je báječná.Miluji takové kombinace.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je fakt zajímavé. Určitě to zakoušku stojí.
    Hanka (bavi-mne-to.blogspot.com)-moje nová adresa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauro, parádní recept. Určitě vyzkouším. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak toto vyskúšam, potom napíšem. Tiež mám rada čerstvo upečený koláč, taký mierne teplý. To je dobrota a toto musí chutiť božsky, viem si predstaviť tie chute na jazyku :-)
    Pekný deň♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lauri,
    recept rada vyskúšam al namiesto nivy, ktorú si použila Ty, dám originál gorgonzolu, tú máme stále v chladničke :-) Dám vedieť, ako chutil.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jsem tu náhodou a ten koláč mě uhranul. To musím vyzkoušet. Ta kombinace je zvláštní a jsem na ni zvědavá

    OdpovedaťOdstrániť