utorok 5. novembra 2019

Konečne vidím ...

... teda, niežeby som pred tým nevidela, ale bolo to len na jedno oko ...  Na tom druhom šedý zákal ako sviňa ...  Pravým okom som na svet pozerala ako cez mliečne sklo.
Problémy začali na jar a problém pomaly dozrieval ...  No veď šedý zákal ... to má dnes skoro každý ... brala som to na ľahkú váhu.  Fungovala som normálne, akurát som nevidela stereo. A niekedy to bol problém. Napríklad vystúpiť na schod, navliecť niť do ihly mi nešlo ani v okuliaroch ... 
Moja očná lekárka má dlhé čakacie lehoty na vyšetrenie, ale dočkala som sa ...  Vraj mám čítať z tabule na stene ... reku pani doktorka, ja nevidím tým okom ani vás ... Objednala ma na operáciu, čakala som ďalší mesiac.



Na operácii som bola v Trenčíne na očnej klinike Sokolík.  Pán majiteľ - doktor Sokolík, primár, jeho syn tiež Sokolík.  Ten ma aj operoval.  Obavy boli, aj keď som odvšade počula, že operácia šedého zákalu je v súčasnosti vďaka používanej technológií a dlhoročnej praxi lekárov najúspešnejšou a najbezpečnejšou operáciou na svete.  Ale veď viete ... čo keď.
Dnes už môžem povedať, že všetko prebehlo fantasticky ... Nič som necítila, iba poťahovanie posúvanie, videla som rôzne farebné spektrá a cítila vymývanie oka rôznymi vodičkami. Najnepríjemnejšie z celej operácie pre mňa bolo nasadenie rozpierok viečok ...  ale to rýchlo pominulo a už to fičalo. Ja som s pánom primárom strávila štvrťhodinku v príjemnom rozhovore ...  :)
Ešte urobiť foto (to si pán doktor robí s každým pacientom ... ) a môžem ísť domov.
Teraz je už všetko v poriadku, vidím sokolím zrakom, hi hi. Akurát ma upozornili, že ak ma to chytí aj na druhé oko, mám prísť skôr,  tento zákal už bol vyzretý, šošovka bola zhrubnutá, ťažko sa rozbíjala ...

Určite ste niektoré podobnú operáciu už prekonali, ste spokojné s výsledkom ? Dopadla operácia podľa vašich predstáv ?
Vonku je dnes daždivo, sychravo, napriek tomu vám prajem príjemný utorok.
vaša Laura ♥




12 komentárov:

  1. Lauri, tak hlavně, že je oko v pořádku a zrak sokolí ;) Mám s okem problémy od mládí, vím, co jsou to obavy, že člověk nebude vidět.
    Krásný den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ilonka, verím, že to už bude dobré ... 4lovek si uvedomí aký je zrak dôležitý až vtedy, keď oň prichádza ... maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  2. Lauro, přeji ať je oko brzo v pořádku. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pani Laura prajem vám aby ste mala oko čo najskôr v poriadku a aby ste aj naďalej mohla robiť také krásne fotky.Prajem vám veľa zdravia,Milka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ať je vše jen dobré!
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A budeš vidět zase jako rys :-)
    Já zatím vidím, na čtení brýle nepotřebuji, pouze na řízení ve voze.
    Mojí dceři jsem před lety zaplatila na soukromé klinice operaci očí, dopadlo to skvěle, deset let nemusí nosit brýle, i když jí moc slušely.
    Přeji krásné listopadové dny !

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Laury, hlavně že to dobře dopadlo. Měj pěkné dny, které teď uvidíš oběma očima.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lauri,
    verím, že všetko je ok a "jastrabí zrak" Ťa bude tešiť aj pri tvorbe Tvojich krásnych kraslíc...
    Tak nech sa Ti darí, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Laury, přeji hlavně hodně zdravíčka.Chodím na kukandu k tobě pořád a tvůj blog se mi líbí.Hezké dny přeji.Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Lauro, hlavně, že se operace povedla, oči jsou hodně potřebné. Tak se hezky dívej kolem sebe a těším se na další fotky. D.

    OdpovedaťOdstrániť