pondelok 8. októbra 2018

281/365 Prvé zahriatie

V najbližších týždňoch určite nezmrzneme ...   hi hi ...  Napílili sme nejaké drevo do krbu..  V ňom kúrime len v prechodnom období,  kedy stačí mať doma teplo  po večeroch ...  Keď príde zima,  prichádza na rad plyn a teplé radiátory ...  :)


A prečo prvé zahriatie ?  Hovorí sa, že drevo zohrieva dva krát ... prvý krát sa majitelia domu zahrejú, keď ho  pília a sekajú,  druhý krát hreje v peci ...    Majte pekné dni ...


vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Když dřevo praská v krbu, tak to je pohodička. Bohužel u nás si ji neužíváme. Krb nemáme, takže jen ty radiátory. Ale v nedaleké chatě u syna(je zděná,vlastně takový minidomeček) jsou krbová kamna. Tam si občas ten oheň na živo užívám.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sme nemali krb v dome ... Potom manžel kúpil krbovú vložku a našli sme jej miesto v obývačke ... Musel sa vystavať nový komín, obmurovať vložku ... ale už je fajn, kúrimme tretí rok ... Hanka, maj sa dobre ... L.

      Odstrániť
  2. Laury, taky využíváme krbová kamna na přechodné období, ale ještě jsme netopili. Měj pěkné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oj ... u nás je asi chladnejšie ... my už prikurujeme odkedy sa ochladilo ... Ale máme aj zle situovaný dom, na sever máme okná obytných miestností ... a zateplený dom ... to je celkom nepraktické v týchto prechodných obdobiach ... polystyrén nevpustí teplo von, ale ani cez múry dnu ... Marti pekný deň aj tebe ... L.

      Odstrániť
  3. Lauri, my už po večerech přitápíme :)
    Pěkný den, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A hneď je príjemnejšie, však ? Peti, maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  4. My už si po večerech přitápíme dávno. Je to potom u televize hned příjemnější. :-)

    OdpovedaťOdstrániť