Budeme potrebovať :
lístkové cesto (400g)
30g masla
3 šalotky alebo 3 jemné, biele cibuľky
3 strúčky cesnaku
100 ml suchého bieleho vína
200 g mascarpone, ricotty, alebo jemného tvarohu
200 g creme fraiché (použila som hustú kyslú smotanu - Pilos)
150 g nastrúhaného tvrdého syra (ementál)
2 vajcia + na potretie
3 PL nasekanej pažítky
3 PL nasekanej petržlenovej vňate
strúhaná kôra z jedného citrónu
2 malé, alebo jedna väčšia cuketa
olivový olej na potretie
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
Cesto rozváľame na pomúčenej doske asi na hrúbku 3-4 mm (podľa veľkosti plechu). Ten vystelieme papierom na pečenie, prenesieme naň cesto a dáme ho na 30 minút do chladu.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Do panvičky si dáme rozpustiť maslo, a opekáme na ňom cubuľku a nakrájaný cesnak 4-5 minút, kým nezmäknú. Ja som pre vôňu pridala aj domácu údenú slaninku nakrájanú na drobné kocky ... ale len celkom málo, 2 plátky. Prilejeme biele víno a dusíme to, kým sa víno vstrebe.
Do misy si dáme ricottu (tvaroh alebo mascarpone), pridáme udusenú cibuľu s cesnakom, kyslú smotanu, nastrúhaný syr, 2 vajcia, 2 PL nasekanej pažítky, 2PL nasekanej petržlenovej vňate, citrónovú kôru, posolíme, pokoreníme a dobre zamiešame.
Zmes natrieme na lístkové cesto, poukladáme na tenko nakrájanú cuketu, pokvapkáme olivovým olejom, ešte po vrchu posolíme a pokoreníme. Okraje cesta potrieme vajíčkom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme do rúžova ...
Vaša Laura ♥
Už sa mi slinky zbiehajú, musím kúpiť potrebné ingrediencie a pečiem :-)
OdpovedaťOdstrániťPá
A pochvalis sa potom ?
OdstrániťTesim sa ...