Dnes som ho pripravila na masle a urobila som základnú bešamelovú omáčku obohatenú o čerstvú pažítku ... Bylinky môžete použiť podľa vlastných zásob a chutí ...
Pre dve osoby budeme potrebovať :
350 - 400 g filet z lososa
kúsok masla
soľ, korenie
na omáčku :
šľahačkovú smotanu
1 PL hladkej múky
maslo
soľ, korenie
trošku cukru
nasekanú pažítku
1 PL hladkej múky
maslo
soľ, korenie
trošku cukru
nasekanú pažítku
1 lyžičku dijonskej horčice
Filet z lososa kúpený v supermarkete som prekrojila na dve časti, nasolila, nakorenila som ho a nechala chvíľu postáť.
Medzi tým som urobila omáčku :
Na rajničke som zohriala trochu masla, opražila na ňom zarovnanú lyžicu
hladkej múky a po chvíli som to zaliala smotanou. Smotany dáme najskôr
menej, aby omáčka nebola veľmi riedka ... radšej pridáme, ak bude
treba. Po prevarení a zhustnutí som omáčku ochutila soľou, trochou cukru, lyžičkou horčice a citrónovou šťavou. Nakoniec som pridala nadrobno nakrájanú pažítku.
Lososa som potom opečiekla na masle na grilovacej panvici zo všetkých strán, na tanieri ho
prelejeme omáčkou a podávame ... najlepšie s varenými zemiakmi a
šalátom.
Prajem dobrú chuť ... Vaša Laura ♥
Tak to je pravda, že ak je kvalitné mäso, stačí len jednoduchá príprava. Tak je cítiť hlavne tú skvelú chuť mäska. Moja maminka hovorila: lacné mäso - riedka polievka.
OdpovedaťOdstrániťLososa mám rada, tiež mi chutí na masle :-)
Lauri, prajem ti, nech máš peknú nedeľu!
Paaaa
Lososa kupujem v Lidli ... jeden filet nestojí viac ako päť eur a dvaja máme z neho kráľovský obed ... Rýchly, bez námahy a zhonu ... :)
OdstrániťDani ... pozdravujem na Oravu ... Pa L.
Lauro, losos je úžasná bašta ... jak píšeš stačí jednoduchá příprava ... hned bych si dala... já ho většinou dělám jen na másle ..
OdpovedaťOdstrániťMěj se fajn. Papa Jarka
Jarka ... na masle je veru najlepší ...
OdstrániťMaj sa dobre aj ty, pa L.