Budeme potrebovať :
500 g hladkej múky
250 ml vlažnej vody
30 g kvasníc
1 KL cukru do kvásku
1 vajce
4 PL bieleho jogurtu
4 PL oleja
1 KL soli
štipku razce
maslo ma potretie
na plnku: 300 g strúhaného syra, 1 vajce, cesnak
- 100 ml vody ohrejeme, pridáme droždie a cukor. Premiešame a necháme 10 minút na teplom mieste postáť.
- Múku prosejeme do misy, pridáme olej, jogurt, vajíčko, vlažnú vodu, soľ a nakoniec pridáme aj kvások. Zpracujeme hladké cesto, které necháme kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu.
- Syr postrúhame, zmiešame s vajcom a prelisovaným cesnakom.
Na pomúčenej doske vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na 8 kúskov. Každý z nich vyvaľkáme do kruhu, uložíme syrovú plnku.
Plnku zabalíme ...
A opäť vyvaľkáme na tenko.
Opekáme z oboch strán na suchej panvici ...
Vrch potrieme maslom a podávame ...
Prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥
NAM, niin hyväää..♥
OdpovedaťOdstrániťKirsti, ďakujem ... :)
OdstrániťLauro, ten sýr, česnek i kmín uvnitř vypadá zajímavě ... já mám ráda pečení takto nasucho .. znám vlastně bramborové placky a vdolky takto pečené .. oboje milujem ... tak mám nový recept na vyzkoušení..
OdpovedaťOdstrániťDíky a měj se fajn. Jarka
Jarka ... určite vyskúšaj budé vám chutiť ... :) pa
Odstrániť:) Díky moc za inspiraci - rozhodně to vypadá lákavě :) Mňam :)
OdpovedaťOdstrániťKrásný víkend přeji, Renata
Niet za čo Renka ... :) maj sa dobre ... pa L.
OdstrániťNo ozaj to vypadá lákavo. Takto na sucho sa mi to páči.Neviem, či by sa mi to takto krásne podarilo.
OdpovedaťOdstrániťLauri, tie machové foto je nádherné. To si aj nejako upravovala, či ti to také vyliezlo z foťáka? Alebo to robia tie objektívy?
Dani ... určite sa ti to ešte krajšie vydarí ... Len treba po každom posúchu utrieť suchú panvicu od múky ...
OdstrániťFotky som samozrejme ešte trochu upravovala ... kontrasť, sýtosť, doostrenie, zmenšenie ... a tú do fialova soom aj prifarbila ... aby bola iná ... :) Upravujem vo photoshope ...
Danka, maj pekné dni ... pa L.
Takéto lokše sme jedávali dosť často. Mama ich robila na večeru. Opečené nasucho, k tomu trošku omastky a kyslé mlieko, až na ten syr.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Lokše zo zemiakového cesta robievala moja starká rovno na šporáku ... takom ... na pevné palivo ... opiekla, potrela husacou masťou ... to bola pochúťka ... :)
OdstrániťLauri, ja som si myslela, že lokše majú cesto so zemiakmi, aspoň moja sestra to tak robila, keď jej ostali zemiaky z predchádzajúceho dňa. A takéto tvoje cesto, to ona volala langoše, ale bez syra.
OdpovedaťOdstrániťAle mne sa to so syrom páči, určite vyskúšam, hneď by som si dala :-)
Pááá
Máš pravdu Danka ... také lokše zo zemiakového cesta poznám aj ja ... recept som našla na nete s týmto názvom a tak som to nemenila ... pa pa L.
OdstrániťVyzkouším, s tím sýrem uvnitř to vypadá fakt zajímavě Lauro. Placky z bramborového těsta dělávala mamka a pekla je nasucho na kamnech. Říkala jim pekáčky :o).
OdpovedaťOdstrániťÁla