Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z
pohára ... Dajú sa z neho ale pripraviť aj rôzne jedlá teplej kuchyne ... :) Najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto -
zo strakatej ....
Budeme potrebovať :
l kg cibule
1 kg papriky
l kg paradajok
1 kg suchej fazule
2 dl oleja
200 g kryštálového cukru
1 dl octu
1 preosiate Deko
2 ks paradajkový pretlak 400 ml
Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť.
Nakrájame zeleninu na kúsky.
Na oleji urestujeme cibuľu
Pridáme papriku a paradajky. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.
Pridáme uvarenú fazuľu.
Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko
zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min. Odložíme na policu, v zime príde vhod ... :)
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Takúto kombináciu som ešte nejedla. Všetko máš z vlastnej úrody?
OdpovedaťOdstrániťDanielka áno, všetko z vlastnej úrody ... ale toto sú fotky z minulého roku ... teraz zrelé papriky a paradajky zatiaľ stačíme pojesť ... ale príde čas aj na lečo ... máme ho radi hlavne na studeno ... alebo zohriate a k nemu volské oko, či grilovanú klobásku ... to je mňamka ... :)
OdstrániťOpravdu zajímavý. Až bude víc rajčat, tak zkusím.
OdpovedaťOdstrániťAlenka budem veľmi rada .... a keď vám bude chutiť, ešte radšej ... :)
Odstrániťpozdravujem ťa .... :)
Veľmi zaujímavý recept a tiež si počkam až tej zeleninky bude viac, určite ho skúsim. Ďakujem a pozdravujem.
OdpovedaťOdstrániťVypadá to jako velká mňamka. Děkuji za inspiraci, určitě vyzkouším.
OdpovedaťOdstrániťMoc zdravím Anny
Merry, Anna ďakujem za návštevu a milé slovká ... Nech sa vám dielo vydarí a chutí vám ... :)
OdpovedaťOdstrániťNiečo podobné som asi jedla a možno to aj bolo to isté. Doniesla to kolegyňa na dáku oslavu v práci. Bolo to veľmi pikantné vypýtala som si recept. Mám to na blogu ako "fazuľový pikant", lebo tak to kolegyňa volá. No a teraz to urobím takto do foroty a z toho potom dorobiť šalát bude paráda! Perfektný nápad! Tento týždeň to naisto budem robiť, len dokúpim fazuľu :-)))
OdpovedaťOdstrániťA aké teplé jedlá z toho robíte? Ďakujem :-)
Toto "lečo" mám najradšej veru studené ako šalát ... ale aj telá úprava je dobrá ... Napríklad ako klasické lečo s pridaním klobásky a vajec, alebo ešte na cestoviny, pod dusené mäso, možností je viac ... všade, kde používaš klasické lečo.
OdstrániťTvoj fazuľový pikant je toto isté, len s pridaním feferónok ... tiež môže byť dobré ... Ja zas vyskúšam podľa teba ... :)