streda 4. júna 2014

Tvarohové rezy

Tento recept mám už dávno ... vtedy ho v televízii piekla Beata Dubasová a keďže je s tvarohom, musela som ho hneď vyskúšať ... a veru koláčik nesklamal ...  :)


Budeme potrebovať :

220 g  polohrubej múky
120 g  masla
100g  práškového cukru
1 vajce
2 žĺtky
0,5 bal. kypriaceho prášku
2 kopcové lyžice kakaa

na plnku:
500 g  tvarohu
1 zlatý klas  (Gustin)
3 žĺtka
1 vajce
4 dl  mlieka
1 dl oleja
100 g  práškového cukru
1  vanilkový cukor
na sneh:
5  bielok
5 PL  preosiateho práškového cukru

Múku, maslo, práškový cukor, vajce, žĺtka, kypriaci prášok a kakao zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a hr.múkou vysypaný plech.

Tvaroh, cukor, vanilínový cukor, zlatý klas, vajce, žĺtka, mlieko, olej dáme do hlbšej nádoby a rozšľaháme. Nezľaknite sa, je to celkom riedke. Túto zmes vylejeme na cesto a upečieme.

Ušľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 5 PL práškového cukru. Navrstvíme na upečený koláč a ešte na 10 minút dáme do rúry zapiecť.

Krájame po vychladnutí mokrým nožom. Ja som do pudingovej vrstvy pridala černice (alebo iné drobné ovocie), preto tie tmavé škvrny. :)

6 komentárov:

  1. Hmm.... tak ten musí být móc dobrý:-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmm, tak to je voda na můj mlýn :) Hned bych si kousek dala. Vypadá bohovsky jako všechny ty dobrůtky co pečeš! Skoda, že nebydlíš přes ulici! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Olá, Laura,

    Que belo doce!!

    Certamente é saboroso!

    beijinhos,

    Lígia

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Olá Lígia

    Você é bem-vindo ao meu blog
    e obrigado pelo comentário agradável ...
    me consolou :)
    saúdo e abraço ... :)

    Tradução de Google, espero que você vai entender as minhas palavras ... :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Laurika. Prosim Ta, robila si tento kolacik na cely plech ako do rury? Ja sa ho chystam spravit, ale na mensiu formu, lebo cely plech je pre nas vela. A idem ho spravit s ricottou, co som robila podla Teba ;) Dakujem za receptik, aj za odpoved tuto :)

    Tu je link na moju ricottu podla Teba: http://povvi.com/sk/ricotta-z-tretieho-poschodia/ :) DAKUJEM !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzi ... robím ho na plechu 30x40 cm ... takže veľmi suroviny neznižuj ... prinajhoršom (alebo prinajlepšom ...) :)))) budeš mať vrstvy vyššie ... je to výborný koláčik ...
      Tvoja ricotta sa ti vydarila ... pekný recept ... :)
      prajem pekný večer ... :) pa pa ...

      Odstrániť