Budeme potrebovať:
3 vajcia
3 PL kryštálového cukru (kopcové)
3 PL polohrubej múky
1 vanilkový cukor
1 KL prášku do pečiva
na plnku:
500 g riccotty alebo jemného tvarohu
1 - 2 avokáda
1 kyslú smotanu
1 smotanu na šľahanie
1 želatínu
práškový cukor podľa chuti ... radšej menej :)
1 višňový kompót
Z uvedených surovín upečieme poškótu v tortovej forme, necháme ju vychladnúť. Potom vyberieme, prekrojíme na polovicu a oba kúsky polievame šťavou z kompótu. Môžeme potrieť aj kyslejším džemom.
Potom ju uložíme späť do formy na seba a posypeme vykôstkovanými višňami.
Ricottu (tvaroh) zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou, popučeným avokádom, podľa chuti osladíme a vylejeme vopred pripravenú želatínu ... (riadime sa podľa návodu na balení ... ja som použila 20 gramový balíček granulovanej želatíny)
Plnku vylejeme do formy na pripravenú piškótu a dáme do chladničky stuhnúť do druhého dňa ... Potom krájame a servírujeme .... Dobrú chuť ....
U vás se opět maškrtí. Přidat tam avocado to by me nenapadlo, zajímavá kombinace a vypadá to opet bohovsky!
OdpovedaťOdstrániťHanička ... ďakujem za nakuknutie a milý komentár ... :)
OdpovedaťOdstrániťto avokádo bola taká nutnosť ... potrebovala som ho rýchlo minúť a koláčik mi prišiel vhod ...
pozdravujem ... :)