Nechajte sa inšpirovať ...
1,3 kg vykostenej karmenádle
0,5 kg mletého mäsa
a na plnku:
sušené slivky
varené vajcia
predvarenú mrkvu
tvrdý syr
červenú mäsitú papriku
údeninu ..................
soľ, korenie
Najskôr si narežeme mäso tak, aby nám vznikol čo najväčší kus mäsa ... ostrým nožom pekne dookola, špirálovite dovnútra karmenádle. Mäso naklepeme, osolíme okoreníme a potrieme horčicou. Mleté mäso ochutíme tiež soľou, korením, majoránkou, nadrobúčko nakrájanou cibuľou a lisovaným cesnakom. Takto ochutené mäso navrstvíme na veľký plát. Začneme ukladať ingrediencie, ktoré chceme mať vo vnútri.
Pokračujeme v ukladaní ... Potom všetko zvinieme do rolády a upevníme potravinárskym bielym špagátom.
Rolády najskôr sprudka opečieme aby sa povrch zatiahol, môžeme na povrch uložiť plátky údenej slaniny, obložiť cibuľou, cesnakom a podliať pivom. Pekáčik zakryjeme alobalom a dáme piecť 200 stupňov cca 1 hodinu.
Posledných 20 minút pečieme za občasného podlievania odokryté, aby mäso chytilo peknú farbu.
Nakrájame na plátky a podávame ...
výborne to vyzerá :)
OdpovedaťOdstrániťYwett ďakujem ... :)
OdstrániťVypadá to tedy lákavě..... až na ty švestky, ovoce s masem já nemusím, ale ty bych vynechala:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka, aj bez sliviek to bude fajn ... roláda je dobrá v tom, že ju môžeš naplniť čím chceš a hlavne, čo nájdeš v chladničke ... :)
Odstrániť