piatok 31. januára 2014

Ranná káva

no ... kto by ju nemal rád ...
Ranná káva má svoje špecifiká. Pre mnohých je to rituál so zaužívanými pravidlami. Bez rannej kávy sa nejde na toaletu, nečítajú sa noviny, ani ten croissant nechutí tak skvele, ako za hltom tohto tmavého moku.
Ako by sme mali s rannou kávou zaobchádzať? Skúste ňou šetriť, a nepripravujte si hneď z rána tú najsilnejšiu v dvojitom hrnčeku. Ďalšiu dávku si predsa zalievate po príchode do práce. Tretiu poobede a poslednú doma. Najlepší čas na pitie kávy je doobeda. Nikdy ňou však nezapíjajte raňajky. Mala by byť samostatným prvkom, vašim príjemným okamžikom s typickou horkou chuťou. 

vo farebnom, aj BW podaní ...

majte krásny deň .... ♥



5 komentárov:

  1. Bez kávy si neviem predstaviť deň. Moja obvyklá dávka sú dve kávičky denne, raz za čas tri. Momentky sú naozaj zaujímavé, doslova tanečné kreácie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, u mňa je to podobné ... vôňa kávy nesmie u nás doma chýbať ... :)

      Odstrániť
  2. Mne sa z mojej kávy nikdy takto neparí, pretože pijem nesku. Síce som dostala na Vianoce nový kávovar, ale ten mám vraj len na zvláštnejšie príležitosti :-) Podľa mňa je v ňom káva veľmi predražená, takže to preto. Kávu pijem pravidelne ráno - nesprávne, namiesto raňajok a dlho dlho to je jediné moje jedlo. Niekedy si dám aj druhú popoludní. No vidíš, dnes som ešte nemala. Žeby som si ju išla urobiť?
    Za fotky 1*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka ... aj keď sa to nezdá, aj toto je neska ... :) Bola rýchlo zaliata a pena vyniesla zopár zrniečok k okraju šálky ... a potom klesla ... Protisvetlo a dlhší čas urobili s parou svoje ... ani som tento efekt nečakala ... :)
      Kávovar mám aj ja ... ale nie je na kapsule ... káva z takého je fakt drahá záležitosť ... Ale priznám sa, že aj tak najradšej pijeme kávičku zalievanú vriacou vodou ... :))))))

      Odstrániť