Základom sushi je dobre urobená ryža. Ryžu treba vedieť pripraviť, vôbec to však nie je zložité.
Rozpis je pre 4 osoby, z tohoto množstva ryže by sme mali urobiť 5 roliek, teda 30 kúskov sushi
Budeme potrebovať :
500 g špeciálnej ryže na sushi - bežne sa dá kúpiť v supermarketoch
Na marinádu :
6 PL ocot - originál ryžový ocot
3 PL hnedého cukru
1/2 KL morskej soli
Ocot, cukor a soľ zmiešame v manšom hrnčeku a privedieme do varu, odložíme na chladné miesto.
Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v tejto nádobe pod prúdom vody. Po
poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby 600 ml
vody a počkáme asi 30 min.
Voda bude nad povrchom ryže asi 1-2 cm. Po 30 minútach dáme nádobu na
veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň
stíšime.
Takto ryžu varíme asi 10 min. Po 10 minútach vypneme plameň a ryžu
necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby
vysypeme do drevenej (originál bambusovej), keramickej alebo smaltovanej
nádoby. Po vyrovnaní povrchu ryžu polejeme marinádou. Používame
polievkovú lyžicu. Ryžu premiešame sekavým spôsobom drevenou vareškou a
potom ju necháme vychladnúť. Nádobu prikryjeme a odložíme na chladné
miesto.
Po vychladnutí je ryža pripravená na prípravu sushi. Má jemnú nevtieravú chuť a je dostatočne lepkavá ... pekne drží pokope.
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára