štvrtok 17. januára 2019

Plank

Je vám toto slovko známe ?   Mnohým určite áno ...  Ja som sa s ním prvý krát stretla niekedy v minulom roku ... ale poznáte to ...  Teóriu o chudnutí a cvičení máme v malíčku ... len to všetko zrealizovať ...
Takže pre tých, ktorí sa ešte so slovkom plank nestretli :    Je to cvičenie, alebo skôr poloha, ktorá nevyžaduje žiaden aktívny pohyb  (haaa, niečo pre mňa, pomyslela som si hneď).

obrázok z internetu ...

Správnym prevádzaním cviku spevníte nielen brušné svalstvo, ale svaly na celom tele a pomôže vám ľahšie schudnúť.  Skúsila som, dá sa,  ale nevydržím v tejto polohe dlho ... Chýba mi kondička, som usedená ... a treba s tým niečo robiť ... Okrem prechádzok nemám žiaden pohyb.
A potom som natrafila na túto tabuľku ... s ňou by som to mohla zvládnuť ... 


Kto by mal záujem, na nete si určite nájde návody na správne prevedenie cviku a jeho účinky na jednotlivé svalstvá ...
tak čo, milé blogerky ... pridáte sa ?
fuuu ... to je ale zaväzujúce, keď to takto verejne ...   hi hi

vaša Laura ♥

8 komentárov:

  1. Laury, díky za osvětu. Toto slovo jsem fakt neznala. Vypadá to jednoduše, ale pořád nejsem ještě v dobrém stavu a obávám se, že toto nezvládnu. Ale držím ti palečky ve tvé snaze. Měj pěkný pátek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Učíme sa celý život ... Ja som tiež pred rokom nevedela, čo plank znamená ... :)
      Marti, pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  2. Lauri, tenhle cvik - u nás mu říkáme jednoduše "prkno" - dobře znám a cvičím každý den. V lehké obměně (opěrným bodem nejsou prsty na nohou, ale kolena, ovšem se správným sklonem trupu - tj. ne "na kočičku"), aby se neprohýbaly v zádech, ho cvičí i naše děti :-) Vřele doporučuji každému .-) Krásný den A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Any, tvoja verzia je asi o máličko ľahšia ... Uvidím, ktorý spôsob budem praktizovať ... predsa ... po šesťdesiatke neviem, ako budem zvládať ... Ďakujem za tip ... p.s. 20 sekúnd som dala v pohode ... aj dopoludnia, aj večer ... hi hi ...L.

      Odstrániť
  3. Prkno znám, ale nepraktikuju, maximálně občas, když je zahrnuto v nějakém videu, podle kterého cvičím, ale už jsem o něm slyšela spoustu špatných názorů, proč není ideální, takže raději cvičím jinak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka vidíš, ja viem zatiaľ o planku málo ... nečítala som negatíva ... Samozrejme, keď bude námaha pre mňa nezvládnuteľná, prestanem ... Maj pekné dni ... L.

      Odstrániť
  4. Noooo, som na tom rovnako, len prechádzky v rýchlosti slimáka mi veru kondičku neurobí :-)
    Síce ak počujem plank, vidím napísané Max Planck, ten s týmto cvikom nemal nič :-)
    Ja by som v tejto polohe musela byč asi niekoľko hodín denne, aby to na mne bolo vidieť :-)
    Držím ti prsty!
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hi hi ... dobrý komentár ... :) Pána Plancka som si hneď vygooglila a zas som aj ja múdrejšia ... Dežím sa zásady, že chôdza je najlepší a najprirodzenejší pohyb ... a tiež si nemyslím, že by mi obvod pása tak rýchlo klesol ... ale nechám sa prekvapiť ... Inak, keď som po 20 sekundách vstala, cítila som si každý sval, ktorý som cvičením zapojila ... pa pa L.

      Odstrániť