piatok 12. januára 2018

12/365

A zas na nákupoch ... dnes predvíkendových ...


Tento krát som si domov priniesla aj  čemericu ...  kráľovnú zimných záhrad ...  Už dlho som po nej túžila ... Kvitne  práve teraz ... od decembra do apríla ... Vraj je nenáročná na pestovanie, miluje polotieň, najlepšie sa cíti zasadená pod korunami listnatých stromov. Zálievka primeraná, najkrajšia je po dvoch, troch rokoch pestovania.  Netreba ju presádzať, dlho vydrží na jednom mieste. 
Teraz ju budem mať na parapete, ak prídu tuhé mrazy, schovám ju do chladnej miestnosti, až na jar ju treba vysadiť na trvalé stanovisko.
Prajem vám pekné dni, vraj sa ochladí. Konečne ...  :)
Vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Lauri krásna čemerica aj krásna fotka. Kúpila si ju v záhradníctve alebo v niektorom .....markete? Ja som pred rokom pred vianocami kúpila, nechala som ju vonku v kvetináči, aj obalila bublinkovou fóliou a zmrzla mi :( Fakt nechápem prečo som ju neschovala. Ešte rok predtým som tiež jednu kúpila, tá mi rastie v záhrade. Tak od novembra vždy na nákupoch pozerám či nemajú aj čemericu a stále nič. Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivetka, natrafila som na ňu v kauflande ... teším sa z nej ... :) Tak po tvojich skúsenostiach ju pred mrazmi schovám do chladnej miestnosti ... Maj sa dobre, L.

      Odstrániť
  2. Laury, krásné a krásně jsi ji nafotila. Hezký víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No, je ich viac druhov. Ja mám aj takú praobyčajnú a tá začína kvitnúť už v novembri. Ozaj krásna fotka. D.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauro, ta fotka je nádherná .. čemeřice se mi líbí moc... nejkrásnější je asi to, že kvete v zimě. Tak ať se jí u tebe daří.
    Hezké dny přeji. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherná je, len teraz neviem, či naozaj tiež, alebo len vďaka tvojmu super záberu!
    Ak ju uvidím niekde, kúpim si, keď si dala návod, čo s ňou :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lauri, po tejto rastlinke túžim už dávno a vlastne ani neviem prečo som si ju už dávno nekúpila...možno keby som ju videla v obchode aj kúpim ale zatiaľ som sa s ňou stretla len v rôznych zásielkových katalógoch a časopisoch. Páči sa mi hlavne to, že kvitne v zime. Nech sa ti s ňou teda dobre nažíva a robí ti radosť.

    OdpovedaťOdstrániť