piatok 22. septembra 2017

Jeseň

A máme ju tu aj podľa kalendára ...   Na celom svete je dnes dĺžka dňa a noci rovnaká ...  a čo ma vôbec neteší,  dni sa budú skracovať ...  Ale na druhej strane ... nastáva obdobie predlžujúcich sa večerov ...  a tie zas milujem ...  Zaleziem pod deku s plnou šálkou čaju a budem sa venovať svojim záľubám a dobrým knihám ...

Rozmýšľala som, ktoré ročné obdobie mi je najbližšie, ktoré mám najradšej ...  Ale s istotou nemôžem označiť ani jedno ... Akurát zima ...  tú veľmi nemusím ...  ale keby neprišla, chýbala by mi ...
A vy ?  Máte ročné obdobie, ktoré je vám bližšie ako ostatné ?
Prajem vám krásnu farebnú jeseň, slnečnú a teplú, ale aj hmlistú, lebo aj ranné opary jej pridávajú na kráse ...   :)

Vaša Laura ♥

9 komentárov:

  1. Lauro, tak já mám nejraději z ročních období léto a se zimou to mám podobně jako Ty. Jaro pro mne signalizuje nový začátek a na podzim, ačkoliv svět hýří barvami, pociťuji nostalgii. Mám ráda teplo, takže u mne vítězí léto. Jinak samozřejmě přeji krásný podzim!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dianka, ďakujem za návštevu i komentár ... vidím, že sme na tom rovnako ... leto vedie ... :)
      s pozdravením L.

      Odstrániť
  2. Lauro, krásné podzimní fotky. Já mám ráda teplo, zimu vůbec nemusím. Ale podzim je taky někdy krásný, pokud není sychravo. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teplo je fajn ... dokonca ani tie horúčavy mi nevadia, ak sa mám kde schovať pred slnkom ... A zima môže byť, len nech je snehu a mám sa kde schovať pred chladom ... :)))) Prajem peknú nedeľu ... L.

      Odstrániť
  3. Ja mám rada všetky obdobia, hlavne sa viem tešiť na to, ktoré nasleduje :-)
    Vždy sa dá nájsť to, čo mi vyhovuje. Kedysi dobrá zima znamenala lyže a korčule, ale už dlhšiu dobu som radšej, keď snehu napadá len tak symbolicky :-)
    Máš krásnu hviezdičkovú mištičku!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, každé ročné obdobie má svoje plusy, aj mínusy ... som rada, že sa u nás striedajú ... Aj keď mám rada teplo, nechcela by som leto po celý rok ... Dani, maj sa fajn.. pa

      Odstrániť
  4. Lauro, jak to píše Danielka, mám ráda všechna roční období a vždy se těším na to následující. Teď i na ten podzim .. barevný, voňavý i ty mlhy mám ráda, mají svoje kouzlo.. a když na to vše posvítí sluníčko, tak to je úžasné. Akorát zima je na mě moc a moc dlouhá. Brala bych ji tak na dva měsíce ... a hurá jaro. Lauro, opět máš kouzelné fotky vřesu.
    Měj se krásně a vychutnávejme si čas, který je. Pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oj veru si vychutnávam aj toto daždivé a studené obdobie ... Doma, pri peci, a keďže na záhrade sa nedá robiť nič, nájdem si čas aj na prechádzku. Ale teším sa na vyčasenie ... treba mi ešte úrodu pozbierať ... Jarka, pozdracujem a prajem vydarený týždeň ... L.

      Odstrániť
  5. Ja milujem slnečnú a pestrofarebnú jeseň, babie leto. Tohto roku nejako absentuje. Z horúčav sme skočili rovno do upršanej studenej jesene. Ale na tento týždeň predpovede sľubujú pár slnečných dní, tak verím, že si to babie leto ešte užijeme. Prajem pekný začiatok týždňa.

    OdpovedaťOdstrániť