pondelok, 25. septembra 2017

Tvarohovo čerešňové rezy

Tento nedeľný (a nielen nedeľný) zákusok som vymýšľala, ako sa hovorí "za pochodu" ... V chladničke vajcia, vedierko tvarohu a chuť niečo upiecť k popoludňajšej káve ... Neskromne sa pochválim, že zožal úspech ...  Jednoduchý,  hebký ako pavučinka a veľmi dobrý ...


Budeme potrebovať :

5 vajec
200g  kryštálového cukru
1 dl oleja
1 dl vody
200 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva

500 g  jemného tvarohu
1 vajce
šťava a kôra z 1/2 pomaranča
4 PL  práškového cukru

mrazené, alebo zavárané čerešne
v sezóne samozrejme čerstvé
mandľové hobliny  alebo sekané orechy
čokoládová poleva ( 150g čokolády na varenie + 0,5 dl oleja)

Vajcia s cukrom vyšľaháme na najvyšších otáčkach do hustej bielej peny,  pomaly zašľaháme olej a vodu, nakoniec už ručne vmiešame múku s práškom do pečiva.  Alebo si pripravte piškótu ako ste zvyknuté ...
Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom,  kôrou a šťavou z polovice pomaranča.

Cesto na piškótu vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.  Ochutený tvaroh dáme do miroténového vrecka, odstrihneme rožtek a vytlačíme ho na cesto v pásoch.  Medzi tvaroh naukladáme čerešne  - tak, ako na fotke ... Samozrejme že môžete použiť ľubovoľné ovocie ...
Posypeme mandľovými lupienkami, alebo sekanými orechmi a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov si na 35-40 minút, kým koláčik pekne nezozlátne.
Necháme vychladnúť, potom vrch pofŕkame čokoládovou polevou.  Rozpustila som 150g čokolády na varenie + 0,5 dl oleja ...
Ľubovoľne nakrájame a môžeme podávať ...

Ak si zákusok upečiete, prajem vám dobrú chuť ...  :)

Vaša Laura ♥






7 komentárov:

  1. Dobre si to vymyslela, vyzerá skvele! Ďakujem za inšpiráciu. Pekné jesenné dni prajem♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauro, vypadá skvostně. Jak na výstavu. Hezké dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri,
    vyzerá lákavo a efektne s tými pruhmi tvarohu. Myslím, že chuť na niečo dobré je najlepší kuchár :-) Aj ja rada improvizujem (veď ako inak by vznikali recepty)...
    Prajem Ti peknú jeseň, pá,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďalší luxus v tvojej cukrárničke! Perfekný na pohľad a určite aj na chuť!
    Najskôr som si myslela, že pásy z tvarohu je papier, ktorý predeľuje cesto, aby bolo v pásoch. Máš fantáziu!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri, ešte nebol ani upečený a už vyzeral bombovo. :)
    Trošku som sa poprechádzala Tvojimi staršími príspevkami, dýchol na mňa pokoj a kľud. Krásne foto a slovo k tomu...
    Tie melóny máš teda parádne. Tak to sa Ti teda podarilo.:):):) D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ďakujem vám všetkým za nakuknutie a milé komentáre ... Tiež prajem krásne, konečne vraj slnečné dni ... L.

    OdpovedaťOdstrániť