streda, 25. mája 2016

Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom

Toto je moja najobľúbenejšia polievka  ... je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi časopise pred niekoľkými rokmi ...   V sezóne ju robím samozrejme z čerstvých rajčín, v zime otvorim pohár (litrový) a polievočka je za pár minút na stole ... 


Budeme potrebovať :

800 g  olúpaných rajčín
1  cibuľa
2-3 PL  oleja, najlepšie olivového
500 ml  zeleninového vývaru 
100  g  plesňového syra
1  chili paprička
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka

Rajčiny narežeme do kríža.
Vhodíme do vriacej vody a chvíľočku povaríme.
Potom ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Na oleji zapeníme cibuľu spolu s čili papričkou.
K cibuli pridáme nakrájané rajčiny.
Zalejeme zeleninovým vývarom a spolu povaríme 10 minút.
Nakoniec pridáme mleté čierne korenie a servírujeme s plesňovým syrom a čerstvou bazalkou. Prajem dobrú chuť.
Vaša Laura ♥


4 komentáre:

  1. Lauro, ten recept neznám... vypadá fakt jednoduše ... a ty slupky v jídle taky nemám ráda.... musím ji někdy vyzkoušet akorát vynechám feferonku...
    Měj se dobře, pa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, budem rada, keď ju vyskúšaš ... Za pol hodinu je polievočka na stole ... :)
      paa L.

      Odstrániť
  2. a veru ani ja takýto recept nepoznám! A mne by určite chutila, možno by som pridala pár kvapiek octu :-)Pre mňa aj tá feferónka môže byť. Nesmiem zabudnúť na tento recept a vyskúšať.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani ... ocot si samozrejme môžeš pridať, ale myslím, že nebude treba ... Polievka má sýtu chuť po rajčinách ...
      Tento recept som našla v akomsi časopise, dodržala som presné množstvá a veľmi nám chutila ... Pa pa L.

      Odstrániť