streda, 23. septembra 2015

Rezy Kinder Bueno

Recept na tento zákusok som mala  odložený už dlho ... Čakal na svoju chvíľu a ona prišla ...  :))
Už na pohľad vyzerá dobre ... a tá chuť ...  tá vás určite dostane ...


Budeme potrebovať :

6  bielkov
6 PL  kryštálového cukru
2 PL  polohrubej múly
8 ks  okrúhlych piškót
0,5 balíčka prášku do pečiva
1 PL  rumu
1 PL  oleja
150 g  orechov
200 g  nutely

na krém :
6  žĺtkov
3 zlaté klasy  (dustin)
1 liter mlieka
10 PL  kryštálového cukru
rum
250 g  masla
100 g  čokolády na varenie
2 šľahačkové smotany
stužovač
okrem toho:
2 balenia BeBe keksy
mlieko a rum na namáčanie

Najskôr si nasekáme orechy, môžu byť vlašské, ale i lieskové, arašidy, či kešu ... aké máte ...
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Došľaháme s cukrom. Pridáme múku, 8 nastrúhaných piškót, kypriaci prášok, olej a rum. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme nasekanými orechami. Trochu z nich si odložíme na zdobenie. Pečieme do zlatista pri 180° C.  (plech 30x40cm)
Z upečeného plátu stiahneme papier a na oriešky natrieme Nutelu.
Z mlieka, Zlatých klasov, žĺtkov, rumu, kryštálového cukru si uvaríme hustý puding. Po vychladnutí do neho zašľaháme maslo.
Polovicu krému natrieme na plát. Na to ukladáme BeBe keksy máčané v mlieku s rumom, aby zvláčneli.
Do zvyšného krému primiešame 100 g roztopenej čokolády a natrieme na plát.
Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a natrieme na vrch.  Ja som urobila vrstvu z troch šľahačiek ... ale myslím si, že úplne postačia dve ... tak som dala aj do rozpisu surovín. Ale ak chcete ...  :)
Hotový zákusok ešte posypeme orechmi a dáme odpočinúť do chladu.
Najlepšie je urobiť zákusok deň dopredu ... potom už len nakrájame, servírujeme a prijímame pochvaly ... :)))
Vaša Laura ♥






8 komentárov:

  1. Lauri, vypadá senzačne. Ja vyskúšam isto, možno už teraz na Michala. Diky za recept a serus. :):) D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... urcite odporucam ... vyzera zlozito, ale priprava je celkom lahka ... a je ho veru dost .... potom daj vediet, ako vam chutil ... paa maj sa fajn ... L

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  2. Ja som sa pochvalne vyjadrila už v predchádzajúcom príspevku, ale musim chváliť aj teraz, ja by som ho ani nezačala jesř, len by som naň čumela! Roboty je viac, ale zdá sa, že by som zvládla, tak niekedy na Vianoce skúsim. To preto až vtedy, lebo budú doma aspoň dve - tri deti. Len dvaja by sme to nezvládli zjesť :-)))
    Zdá sa mi to dobre, na vrchu sú nejaké malé guličky, to sú jedlé?
    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani ... to sa len zdá, že je viacej roboty ... Na piškótu zvyčajne šľaháš žĺtka a bielka zvlášť ... tu šľaháš len bielka ... Pudingobý krém sa robí rovnako a na vrch šľahačka ... Možno s vrstvením sa zabavíš ... Určite ho zvládneš ... :))) Tie guličky dostať v potravinách ... sú samozrejme jedlé ... http://www.oetker.sk/sk-sk/nase-produkty/zdobenie/prehlad-produktov/gulocky-striebornebiele.html ...
      Danka pozdravujem pa pa ... L.

      Odstrániť
  3. Koláčik je krásny,no je to sladučká bomba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je síce pravda, ale v primeranom množstve nikomu neublíži takáto bomba ... :))

      Odstrániť
  4. Parádny zákusok...poznám a aj keď je to ako bolo už spomenuté "bomba" mne to nevadí. Veď to nejem každý deň a raz za pár mesiacov, možno raz za rok to nemôže uškodiť...:)

    OdpovedaťOdstrániť