utorok, 2. septembra 2014

Kuracie stehná na rozmaríne.


Dnes vám ponúkam voňavú pochúťku ...  :)  Množstvá neuvádzam ...  upravte si ich podľa seba  a počtu stravníkov.


Budeme potrebovať:

kuracie stehná
menšiu cibuľu - veľa
cesnak
prerastanú údenú slaninu
rozmarín
maslo
citrónovú šťavu
soľ, korenie,
trochu razce a timiánu

Dno pekáča vymažeme maslom, stehná umyjeme, osušíme, posolíme a posypeme mletým čiernym korením ... uložíme do pekáča,  rozložíme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, cesnak,  na tenko nakrájanú údenú slaninu, všetko posypeme razcou, timiánom a pokvapkáme citrónovou šťavou.  Nakoniec porozkladáme vetvičky rozmarínu, prdlejeme 0,5 dl vývaru (alebo vody), pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť.
 
Pečieme na 200 stupňov kým mäso nezmäkne, potom alobal odložíme a zapekáme do chrumkava.

Podávane s dusenou ryžou ... pridávam čierne korenie a majorán ...

Prajem vám dobrú chuť :)

2 komentáre:

  1. To bych mohla .... kuře je v mrazáku, cibule ve špajzce, rozmarýn na zahradě a slaninu mám taky ..:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ajka ... budem len rada že som ťa inšpirovala ... :)

    OdpovedaťOdstrániť