utorok 18. marca 2014

Grísová dobrota

Však ste už dávno nejedli krupicovú kašu ....  :)   A je to také jednoduché ... Naliať mlieko, pridať pár lyžíc detskej krupice, trošku cukru a uvariť ... ľahká večera je na svete ... voňavá, horúca, pokvapkaná maslom, posypaná škoricou, či grankom ...
A toto je ďalšia možnosť na využitie detskej krupice ... tentokrát ako dezert, na studeno ...  vyskúšajte ...  :)


Budeme potrebovať :

1 liter mlieka
11 PL  detskej krupice
6 PL  kryštálového cukru
80g  masla
100 g  hrozienok
sekané oriešky
na puding:
0,5 l  mlieka
1 čkoládový puding
1 PL  kryštálového cukru
šľahačka a ovocie na zdobenie

Do 1 litra mlieka dáme naboptnať detskú krupicu. Kým sa krupica močí, uvaríme puding bežným spôsobom. Potom za stáleho miešania privedieme mlieko s krupicou do varu, pridáme cukor, nakrájané maslo, hrozienka a oriešky. Chvíľu spolu povaríme kým sa maslo celkom nerozpustí.

Sklenenú formu, môže byť aj obyčajná sklenená misa, vypláchneme studenou vodou, vylejeme do nej krupicovú zmes a lyžicou kladieme kôpky pudingu. Ten vidličkou potom vmiešame - snažíme sa vytvoriť mramorový efekt. Dáme vychladiť.

Po dokonalom vychladení opatrne vyklopíme na tanier. Krájame nožom namočeným v horúcej vode. Servírujeme ozdobené šľahačkou, ovocím, polejeme ovocnou šťavou alebo sirupom ... podľa chuti ...

3 komentáre:

  1. Zajímavé to opravdu neznám. Vypadá lákavě. Krupici jsem naposledy jedla jako malé děcko ve školní jídelně. Se skořicí byla moje oblíbená.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vieš, že ja som si ju veru robila nie tak dávno? Bolo to túto zimu. Ale to, čo tu ukazuješ na fotkách, musí byť iná dobrota :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmmm..... tak takovou bábovku jsem ještě nejedla:-))

    OdpovedaťOdstrániť