streda, 9. októbra 2013

Hruškový koláč s kokosom



Čo z padanými hruškami ?  Toto je jedna možnosť ...  
... a vraj aj štrúdla je výborná ... tú urobím nabudúce ...  :)




Budeme potrebovať  :

4  vajcia
180 g  kryštálového cukru
1 ks  vanilkový cukor
120 g  kokos strúhaný
1 ks  citrón
1 dl  oleja
180 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
3 - 4 zrelé hrušky
horká čokoláda, mandle na posypanie  (nemusí byť)



Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna.  Pridáme vanilkový cukor, kokos a polohrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.
3-4 hrušky očistíme a nakrájame na mesiačiky.  Poukladáme ich na cesto.  Môžeme posypať aj nalámanou čokoládou.


A upečieme ... necháme vychladnúť ... a potom už len papáme ... :)






Poznámka: na úvodnom obrázku je koláč bez čokolády ...

2 komentáre:

  1. Ako dlho a pri akej teplote sa pečie ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pečiem na 180 stupňov asi 30 minút ... kým koláč nedosiahne svoju zlatistú farbu ... ale každá rúra pečie inak ... treba vyskúšať špajdľou či je už hotový aj vo vnútri ... :)

      Odstrániť