Ale aby ste si na omelete naozaj pochutnali, je potrebné vedieť, ako pri jej príprave správne postupovať.
V prvom rade budete potrebovať dobrú panvicu s nepriľnavým povrchom. Omeleta sa dá pripraviť aj na klasickej panvici. ale s nepriľnavým povrchom ju urobíte ľahšie a rýchlejšie ...
Ďalším trikom, ktorý si treba pamätať je, že omeleta je hotová v momente, kedy sa vám zdá ešte trochu nedovarená. Spodná časť omelety má byť pevná a na prvý pohľad hotová, zvrchu má byť omeleta ešte "mokrá". Ak budete čakať, kým sa zvrchu prepečie, skončíte s vysušenou omeletou, ktorá má od tej správnej poriadne ďaleko ... :)
Riaďte sa hodinkami ... Od naliatia vajec na panvicu po vyklopenie hotovej omelety by nemalo prejsť viac, ako dve minúty. A ešte nezabúdajte, že cvik robí majstra ... určite sa nedajte odradiť prvým nezdarom ...
Na francúzsku omeletu, pre jednu osobu budeme potrebovať :
3 čerstvé vajcia
2 lyžice mlieka
soľ, mleté čierne korenie
2-3 lyžice strúhaného parmezánu alebo čedaru (nemusí byť)
1 lyžicu masla
nasekané bylinky
Najskôr do misky vyklepneme celé vajcia, pridáme mlieko, soľ a mleté čierne korenie. Dobre vyšľaháme metličkou, alebo vidličkou.
Takto pripravené vajcia vylejeme na panvicu, na ktorej sme rozpustili lyžicu masla ...
Pomocou varešky začnite tuhnúce vajcia veľmi zľahka sťahovať od okrajov panvice do stredu, aby ste urobili miesto vajciam, ktoré sú ešte surové ... Omeletu nechajte takto smažiť 1 - 2 minúty, aby bol spodok tuhý a vršok ešte trochu tekutý ... Panvicou teraz niekoľko krát potraste pohybom dopredu a späť ... Omeleta by sa po nej mala ľahko pohybovať
Ihneď posypte strúhaným syrom, bylinkami, omeletu preložte na polovicu a presuňte na tanier.
Takto pripravená omeleta je dokonale vláčna, nadýchaná a vy sa do nej pustite hneď, kým je ešte horúca. :)
A ja vám prajem dobrú chuť ... :)
Vaša Laura ♥
Vaječná
omeleta, ochucená pouze solí, pepřem a pár zelenými bylinkami, je tou
nejlepší snídaní, kterou si můžete dopřát. Doplňte ji o šunku, cibulku,
sýr nebo žampiony a plátek žitného chleba a máte lahodný, a přitom lehký
letní oběd. V jednoduchosti je krása.
Abyste si ale na omeletě opravdu pochutnali, je potřeba vědět, jak při její přípravě postupovat. A to od rozbití prvního vejce přes šlehání až po stáhnutí z pánve.
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Abyste si ale na omeletě opravdu pochutnali, je potřeba vědět, jak při její přípravě postupovat. A to od rozbití prvního vejce přes šlehání až po stáhnutí z pánve.
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Každý, kdo
si říká, že na omeletě není nic těžkého, je buď naprostý mistr ve
vaření, nebo neví, jak má správná omeleta chutnat. Ta dokonale
připravená je totiž vláčná, božsky nadýchaná a doslova se rozplývá na
jazyku. Víte, jak na ni?
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Každý, kdo
si říká, že na omeletě není nic těžkého, je buď naprostý mistr ve
vaření, nebo neví, jak má správná omeleta chutnat. Ta dokonale
připravená je totiž vláčná, božsky nadýchaná a doslova se rozplývá na
jazyku. Víte, jak na ni?
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Každý, kdo
si říká, že na omeletě není nic těžkého, je buď naprostý mistr ve
vaření, nebo neví, jak má správná omeleta chutnat. Ta dokonale
připravená je totiž vláčná, božsky nadýchaná a doslova se rozplývá na
jazyku. Víte, jak na ni?
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Každý, kdo
si říká, že na omeletě není nic těžkého, je buď naprostý mistr ve
vaření, nebo neví, jak má správná omeleta chutnat. Ta dokonale
připravená je totiž vláčná, božsky nadýchaná a doslova se rozplývá na
jazyku. Víte, jak na ni?
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/2857/omeleta-jako-od-sefkuchare-jak-ji-pripravovat-aby-nebyla-vysusena.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy