Budeme potrebovaťpre 6 osôb :
1,20 kg bravčového stehna, alebo pliecka
1 KL čierneho korenia nahrubo potlčeného
1 PL čerstvých tymiánových lístkov
morská soľ
2 PL hnedého cukru
4 PL olivového oleja
4 cibule nakrájané na hrubo
1,20 kg hlávkovej červenej kapusty
1 zemiak nastrúhaný na hrubom strúhadle
2 lyžičky korenia piatich vôní
2 jablká nakrájané na osminky
300 ml červeného vína
200 ml hovädzieho vývaru
3 lyžice zaváraných brusníc, alebo ríbezľového džemu
knedľa k podávaniu
Trúbu predhrejeme na 120 stupňov. Mäso nakrájame na 3 cm plátky, posypeme ich korením a tymiánom.
Do kastróla dáme olej a nakrájané mäso na ňom necháme zatiahnúť. Mäso vyberieme na tanier.
Vo výpeku osmažíme do zlatova cibuľu.
Posypeme ju hnedým cukrom a necháme skaramelizovať. Potom prisypeme nakrájanú kapustu, zemiak a dobre premiešame.
Pridáme jablká, víno, brusnice alebo ríbezľový džem a posolíme.
Dobre premiešame a poukladáme na vrch opečené mäso, posypeme ho korením ... podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a strčíme do rúry.
Pečieme pri nízkej teplote (120-140 stupňov) 4 hodiny, až je mäso úplne mäkké. Nakoniec ochutnáme kapustu a dochutíme ju soľou, cukrom.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo knedľou ...
Ak si toto mäsko urobíte, prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥