Ďalšie z jedál z pomalého hrnca ... :) Inšpiráciu na tento recept som opäť našla v časopise Apetit a kombinácia chutí horčice, worčesterskej omáčky, javorového sirupu s udeným mäsom ... to proste musíte ochutnať ... výborná ... Omáčka krásne sklaramelizuje a pritom zostane pikantná ...
Pôvodní prisťahovalci do Ameriky vraj hrniec s jedlom strčili do pece a večer, keď sa vrátili z práce, z polí ... našli v chladnúcej rúre dokonalý pokrm ... Použili pri tom suchú fazuľu ...
Budeme potrebovať pre 6 osôb :
600 - 800 g údeného stehna
2 PL oleja
1 cibuľa nakrájaná na mesiačiky
4 strúčky cesnaku na plátky
2x 400 g konzervu bielej fazule
100 ml rajčinového pyré
2 PL javorového sirupu
1 PL tmavého cukru
2 KL horčice, najlepšie pikantnej, francúzskej
1 KL worčesterskej omáčky
štipku mletej škorice
300 ml vývaru
soľ, korenie
chlieb k podávaniu
Najlepšie v liatinovom hrnci opekajte údené mäso v celku, zo všetkých strán na oleji ... Trvá to asi 4 minúty ... Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, opekáme spolu ďalšie 3 minúty.
Pridáme rajčinové pyré, javorový sirup, cukor, horčicu, worčester a škoricu. Chvíľu zahrejeme a podlejeme vývarom ...
Hrniec zakryjeme, vložíme do rúry a na 180 stupňov pečieme 50 minút.
Potom odokryjeme a pridáme scedenú a prepláchnutú fazuľu. Už odokryté pečieme ďalších 15 minút, aby omáčka zhustla a mäso zozlatlo. Počas dopekania polievame šťavou.
Podávame spolu s čerstvým, tmavým chlebom ...
Dobrú chuť prajem všetkým, čo si takto fazuľu s mäsom pripravia ... :)
vaša Laura ♥