budeme potrebovať
750 g hovädzieho stehna
3 vajcia uvarené na tvrdo
2 nožičky domácej klobásky
kyslé uhorky
150 g údenej slaniny
horčica, soľ, korenie mleté čierne
3 PL hladkej múky
1 cibuľu
kapary
bravčovú masť
1 liter hovädzieho vývaru
Mäso nakrájame naprieč vlákien na tenké rezne a medzi dvoma sáčkami ho rozklepeme od stredu na tenko. Použitím fólie sa nám mäso nepotrhá ... Každý kúsok osolíme a okoreníme ...
Na štvrtiny pokrájame vajcia, na rovnako dlhé kúsky pokrájame slaninu, klobásku aj kyslé uhorky a cibuľu.
Vyklepané rezne potrieme horčicou, uložíme na kraj mäsa vajce, klobásu, slaninu, cibuľu a uhorku, zvinieme do úhľadného balíka a zaistíme ho špáradlami, alebo bielou niťou. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
V nádobe, ktorá môže ísť do rúry na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, opečieme ju do zlatisla a uložíme na ňu mäso. Neobraciame ... Podlejeme trochou vývaru, najviac 200 ml. Takto uložené mäso odokryté vložíme do rúry, aby sa zatiahlo. Pečieme 20 minút.
Po dvadsiatich minútach mäso zakryjeme a dusíme ďaľších 50 minút. podľa potreby podlievame vývarom.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier, šťavu odparíme na tuk a zaprášime hladkou múkou. Podlejeme vývarom a šťavu povaríme 20 minút. Keď sa na povrchu znovu objaví tuk, znamená to, že múka je prevarená a omáčka hotová.
Vtáčky vložíme do omáčky a ešte spolu prehrejeme ... Podávame s ryžou ...
Tento recept je trochu náročný na čas, treba s tým teda počítať (ale zas sa mozeme venovat svojim konickom... Vsak?) ... 70 minút dusenie v rúre a ešte 20 minút na prevarenie zahustenej omáčky ... Ale výsledok naozaj stojí za to ...
Prajem dobrú chuť, ak si môj recept uvaríte ...
Vaša Laura ♥