- 6 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 200 g maslo (hera)
- 100 g orechy pomleté (mandle)
- 150 g polohrubá múka
- 1 ks vanilínový cukor
- 2 ČL prášok do pečiva
- 1,2 dl citrónová šťava
- lekvár na potretie
- 2 ks šľahačková smotana
- 2 ks stužovač šľahačky
- 2 ks vanilínový cukor
Postup receptu
Vyšľaháme
maslo s cukrom a postupne pridávame žĺtka, citrónovú šťavu, orechy alebo mandle,
potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, polohrubú múku zmiešanú s
práškom do pečiva.
Upečieme piškótu.
Po vychladnutí je potrieme ľubovoľným lekvárom. Mne sa najviac osvedčil ríbezľový.
Vyšľaháme
dve šľahačkové smotany s vanilínovým cukrom a stužovačom. Do hotovej
šľahačky zamiešame postrúhanú kôru z citróna. Natrieme na piškótu a
dáme stuhnúť do chladničky. Krájame na úhľadné rezy, ktoré dozdobíme .
Môj TYP:
namiesto citrónu môžeme použiť pomaranč a máme POMARANČOVÉ REZY :)
aj tieto som vyskúšala. Chutili vynikajúco.