Toto jedlo som milovala v závodnej jedálni ... robili ju skutočne dobrú, voňavú a vždy som sa ten deň neskutočne tešila na obed ... Doma som ju vôbec nerobila ... až pred niekoľkými rokmi, keď som hľadala čo urobím z mäsa a kyslej kapusty, na mňa vyskočil recept na túto dobrotu. Odvtedy je na našom stole niekoľko krát do roka ... Nie je to vôbec zložité a jedlo je výborné aj na druhý deň ... Recept je pre 6 osôb ...
Budeme potrebovať :
500 g mletého mäsa
1 kg kyslej kapusty
200 g ryže
2 údené klobásky
1 cibuľa
červená mletá paprika
soľ, korenie
2-3 strúčky cesnaku
2 vajcia
1 šľahačková smotana
Najskôr udusíme ryžu obvyklým spôsobom.
Nakrájame na drobno cibuľu, pridáme kyslú kapustu ktorú sme si pred tým
vyžmýkali ( nepremývať ! ), pridáme červenú mletú papriku, pretlačený cesnak a mleté čierne korenie. Dusíme cca 15 minút. Ak treba, podlejeme troškou vody.
Mleté mäso si opečieme na oleji a pridáme do neho soľ, korenie, mletú
červenú papriku.
Klobásku nakrájame na kolieska.
Väčšiu zapekaciu misu vymastíme buď maslom alebo stačí aj olejom a
ukladáme vrstvy. Kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta-ryža-mleté
mäso-klobása-kapusta. Tá má byť na vrchu ...
Zmiešame si vajcia so smotanou a polejeme rovnomerne celý povrch.
Pečieme na 190 stupňov asi 45 minút ...
Necháme trochu vychladnúť a môžeme servírovať ... Ako prílohu použijeme zemiaky, alebo len tak ... šalátik. :)
Ak tento recept vyskúšate, prajem vám dobrú chuť ...
Vaša Laura ♥