Skvelá pochúťka! Tento šalát doporučujem vrstviť do sklenej misy, môžete tak videť, ako pekene vyzerá. Ale nie je to len pastva pre oči, hlavne pre naše
chuťové poháriky. Vďaka dlhému pobytu v chladničke sa krásne spoja všetky vrstvy do neodolateľnej
kombinácie. Hodí sa k čerstvému tmavému pečivu, alebo ako príloha ku
grilovanému mäsu.
Budeme potrebovať :
1 pohár (350g) sterilizovaného zeleru
1 plechovku (420g) sterilizovanej kukurice
1 plechovku kompotovaného ananásu
1 pór
300 g šunky
300 g tvrdého syra
1 pohár tatarskej omáčky
1 kelimok bieleho jogurtu
2 vajcia uvarené na tvrdo
Na spodok sklenenej misy rozložíme sterilizovaný zeler bez šťavy. Ja som si dopredu uvarila zeler v slanej vode, tú som potom dochutila cukrom a octom a nechala uvarený zeler v nej macerovať cez noc ... Na zeler dáme scedenú kukuricu, na ňu, na tenké koliečka nakrájaný pór. Na pór vrstvíme ananás, ktorý sme pokrájali na drobné kúsky. Potom nasleduje nakrájaná šunka.
Zmiešame tatársku omáčku s jogurtom, môžeme ju mierne posoliť a pokoreniť a vylejeme na šunku. Pridáme na koliečka nakrájané vajíčka.
Vrch posypeme strúhaným syrom.
Takto pripravený šalát zakryjme potravinovou fóliou alebo alobalom a dáme do chladničky na 24 hodín.
Pred podávaním môžeme šalát dobre premiešať.
Prajem vám dobrú chuť...
Vaša Laura ♥
Menovky
- 365 (460)
- ačokča (1)
- Bábovka (3)
- Baklažán (5)
- Bezmäsité (100)
- Bratislava (8)
- Bravčové mäso (31)
- Bublanina výborná (1)
- Bylinky (3)
- Bytový textil (4)
- Cestoviny (14)
- cuketové (19)
- Cuketový koláč (4)
- Čaj (3)
- Čarovanie s mliekom (10)
- Dezerty (15)
- Divina (1)
- Do 30 minút (52)
- drobné zamyslenia (41)
- Fašiangy (4)
- foto rady (3)
- Foto vášeň (87)
- Handmade (72)
- hovädzie mäso (1)
- Hruškové koláče (5)
- Huby (9)
- chatárčenie (4)
- Chlebové (9)
- Chuťovky (52)
- Jablkové koláče (12)
- Jahodové zákusky a koláče (2)
- Jedlá s ovocím (6)
- jutové košíky (2)
- kačacie mäso (1)
- Karamel (4)
- kaše (2)
- Koláče s rebarborou (6)
- králik (2)
- kuracie mäso (17)
- Kysnuté cesto (23)
- Lístkové cesto (5)
- Medecínky (11)
- Medvedí cesnak (5)
- morčacie mäso (1)
- Mrkvové sladkosti (4)
- múčne jedlá (11)
- Nápoje (13)
- Nátierky (15)
- Návody (9)
- Nepečené sladkosti (6)
- O všeličom (68)
- Obilniny (5)
- Patchwork (3)
- Pohánka. (6)
- Polievky (18)
- Prílohy (24)
- Príroda (1)
- Raňajky (11)
- Rezy (11)
- Rolády (3)
- Ryby (10)
- s cuketou (4)
- Sladké pečenie (40)
- Slané pečenie (32)
- Snehové vločky (5)
- Strukoviny (14)
- Sushi (2)
- Syry (12)
- Šaláty (16)
- Šľahačkové zákusky (16)
- Tašky (3)
- Torty (6)
- Tvaroh (19)
- Tvarohové koláče (16)
- vajcia (2)
- Vianoce (14)
- Vianočné pečenie (12)
- Zákusky s banánom (6)
- Zákusky s kávou (3)
- Zapekané (18)
- Zaváranie (19)
- Zázvor (2)
- Zeleninové (49)
- Zvyky a obyčaje (17)
U nás doma velmi oblíbený!Ilča
OdpovedaťOdstrániťVeru aj u nas ... minie sa velmi rychlo ... L. :-)
OdstrániťLauro, ten salát neznám, sbíhají se mi sliny jako hrom !!! Co to je za kytičky navrch ??
OdpovedaťOdstrániťMěj se fajn. Papa Jarka
Jarka, so to kvietky z pazitky ... v tomto obdobi rada nimi posypam jedla ... jednoduche, ale velmi efektne ... pozdravujem ... pa L.
OdstrániťHneď by som si dala! Nepoznám taký, ale fakt vyzerá ako na výstavu!
OdpovedaťOdstrániťLauri a ten zeler to je stopkový, či buľvový? Ja som ešte sterilizovaný zeler nevidela. Píšeš, že si ho varila, teda si nemala sterilizovaný?
Pááá
Dani ... je to zeler bulvový ... vraj dostať kúpiť aj sterilizovaný... ale ja nemám supermarkety po ruke, urobila som si zeler po svojom ... bol výborný ...
OdstrániťDanka, maj sa dobre, pa L.
Šalátik je výborný, jedla som ho u švagrinej, ja robievam niečo podobné ale namiesto zeleru pór, tiež je na zjedenie :)
OdpovedaťOdstrániťLauri, vyzerá to perfektne. Určite to robím pri najbližšej oslave. A to je čo nevidieť-Róbert. :) Dík za skvelý recept. D. :)
OdpovedaťOdstrániťMňam 😋
OdpovedaťOdstrániťJoj, vyzerá mňamózne, aj je, už som ho jedla a je to fakt topka!
OdpovedaťOdstrániť