Práve tieto slová sú nad receptom, ktorý je v najnovšom časopise Apetit ... A keďže rada skúšam nové veci a bola som zvedavá na tú lahodnú chuť, urobila som ho ... Koláčik nesklamal ... Páčil sa mi najmä pre to, že nie je sladký ... Napriek tomu, že v recepte cukor nie je, ja som do plnky dala 1 polievkovú lyžicu ...stačilo a chutil všetkým ... :)
Budeme potrebovať :
200 g malsových sušienok
100 g rozpusteného masla + na vymazanie
1 lyžicu solených arašidov nasekaných na jemno + 1 PL na posypanie
Náplň:
2 zrelé banány
šťava z 1 citrónu
500 g ricotty
200 g hustého bieleho jogurtu
4 veľké vajcia
2 PL zlatého klasu (kukuričný škrob)
1/2 KL vanilkového extraktu
1 šľahačková smotana
vanilkový cukor podľa chuti
Tortovú formu s priemerom 22 cm vymažte maslom. Sušienky na jemno rozmrvte (napríklad naplnte mikroténové vrecko sušienkami, obaľte v utierke a valčekom na cesto rozmrvte), pridajte rozpustené maslo a arašidy. Dobre premiešajte a natlačte na dno tortovej formy. Trochu povyťahujte okraje.
Pečte 10 minút na 180 stupňoch.
Medzi tým si pripravte náplň ... Rozmačkajte banány s citrónovou šťavou. Prešľahajte s ricottou, jogurtom, vajcami, vanilkou a škrobom, aby sa všetko dobre prepojilo.
Trúbu vypnite a nechajte koláčik úplne vychladnúť vo vnútri. Potom ho dajte do chladničky na 3-4 hodiny. (Takýmto chladením predídete prasklinám)
Smotanu ušľahajte do tuha a naneste na vychladnutý krém. Rozotrite, posypte sekanými arašidmi a kakaom. A potom už len servírujte ... :)
Laura