pondelok 6. júna 2016

Rebarborový koláč s tvarohom a so snehom

Upiekla som cez víkend tento koláčik s rebarborou ... Kyslastá rebarbora sa veľmi dobre znáša s ochuteným tvarohom ... ich chute dobre harmonizujú. Tiež  sa vám stáva, že sa nedržíte receptu, miešate a kombinujete  podľa svojej predstavy?  Tak práve toto je ten prípad ...  :)  Inak ... bol vynikajúci,  chutil každému.  Nechcem vám vnucovať môj recept, nech vám slúži skôr na inšpiráciu ... Ale keď si tento koláčik upečiete, budem len rada ...   :)


Budeme potrebovať:

5 vajec
300 g  kryštálového cukru
1 dl oleja
šťava z 1 citróna
300 g  polohrubej múky
1 prášok do pečiva
100 g  mletých orechov

1 kg rebarbory
500 g  tvarohu
kôra z 1 citróna
podľa chuti cukor

sneh z 3 bielkov
5 PL kryštálového cukru
mandľové lupienky


Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme olej, citrónovä šťavu, po chvíli vmiešame na najnižšej rýchlosti múku s práškom do pečiva  a mleté orechy.   Cesto vylejeme na plech vymazaným tukom  a vysypaným hrubou múkou.
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ju na cesto.  Tvaroh ochutíme citrónovou kôrou a cukrom,  Tiež ho  rozložíme po vrchu koláča.
Upečieme na 190 stupňoch  25 minút ...
Medzi tým si do pevnej peny vyšľaháme bielky s cukrom ...
 Sneh nanesieme na koláč a posypeme mandľovými lupienkami.
Teplotu znížime na 170 st. a dopekáme  asi 15 minút.
Necháme vychladnúť a nakrájame ...

Vaša Laura ♥




2 komentáre:

  1. Tedy ten vypadá luxusně,určitě ho vyzkouším.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak rebarbora je fakt super, mne tá kyslá chuť veľmi chutí. Ja robievam len taký kysnutý a na to rebarbora a posýpka. Tvaroh máme radi, takže vyskúšam aj tento, Len rebarboru nemám, po svokre nám vyhynula :-( Musím sa pozrieť niekde po nej, hádam v kvetinárstve :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť