nedeľa 26. apríla 2015

Nedeľa plná tulipánov ...

Prinášam vám pozdravenie a plnú náruč tulipánov .... 
Asi na väčšine Slovenska práve kvitnú ...  ja mám tieto kvety veľmi rada ... pre množstvo farieb, odtieňov ktorými nás tešia.  Ozaj ... vedeli ste, že okrem Európy ich možeme vidieť aj v severnej Afrike  hojne sa vyskytujú v Ázii od Anantólie, Iránu po severovýchod Číny.
Najväčšiu druhovú pestrosť týchto kvetov môžeme nájsť v pohoriach Pamír, Hindukuš a na stepiach Kazachstanu.  Tam musí byť krásne ...  :))

Ja som mala dlho iba tulipány červené ...  Prekrásne vo váze, ešte krajšie na záhone ...  :)   Pred pár rokmi mi dcéra priniesla cibule bielych tulipánov ... Netrpezlivo som čakala na ďalšiu jar, aby som ich videla v plnej kráse ... A nesklamali ...  Musia byť zasadené ale oddelene od červených, aby ich včielky vzájomne neopeleili ...  a keď náhodou sa to stane, nevadííííí .... budem mať ďalší farebný skvost.  :))))
A plánujem si túto sezónu rozšíriť ich farebnú paletu o tmavofialové, čierne a žlté ...   presne viem, kde sa im bude páčiť ...   :)


Milé blogerky ... prežite krásnu nedeľu v kruhu najbližších ...
Laura

16 komentárov:

  1. Laura, krásne si dnes navarila, teda vypestovala nádherné tulipány. Len škoda, že kvitnú tak krátko. Krásnu nedeľu prajem.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emili ... veru krátko ... ale to je asi údel väčšiny krásnych kvietkov ... Voľakedy dávno sme mali taaký kaktus ... vraj sa volal kráľovná noci ... prenádherne kvitol veľkými bielymi kvetmi ... pred stmievaním rozkvitol, ráno kvietky začali uvädať ... Tulipány našťastie kvitnú dlhšie ... :)
      pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  2. Milá Lauro, tulipány jsou úžasné, krásné foto, mám tyto květy velmi ráda. Pěstuji je každým rokem na balkoně a vždy mi udělají velkou radost, přeji krásné slunné dny, Sonia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Sonia ... vidím, že tulipány sú všeobecne obdivované a obľúbené ... ďakujem ti za návštevu i milý komentár ... Pozdravujem a prajem vydarený týždeň ... :) L.

      Odstrániť
  3. Máš ich skutočne krásne, tie biele sú vznešené.
    Víkend nám vyšiel, dokonca aj po dnešnom zamračení poobede to vydržalo :-)))
    Pekný nový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani ... veru sa počasie udržalo... aj keď som trochu dúfala,že zaprší ... už je treba ... aj tulipány by dážď uvítali ... :)))))
      Vraj na budúci týždeň sa dočkáme ... a má sa aj ochladiť ... zas budeme sedieť doma pri handmade ... :))))
      pozdravujem na Oravu ... pa pa ... L.

      Odstrániť
  4. Sú krásne a biely sa mi páči najviac. Aj keď si v Lidli kupujem kytičku tulipánov, tak najradšej biele. Vedela si, že tulipány majú aj svoj medzinárodný deň? Ak nie, dočítaš sa o tom na mojom blogu. Článok má názov Zajtra majú sviatok tulipány.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... aj mne sa najviac biele páčia ... Určite si článok prečítam ... tulipány si to zaslúžia ... :)) pa pa L.

      Odstrániť
  5. Krásne sú tie tulipániky. Čisto biely tuším ani nemám. Krásne fotky, ako vždy. Lauri, pohodový nový týždeň prajem. :) Dana :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka pozdravujem a prajem tiež vydarený týždeň ... :)
      pa L.

      Odstrániť
  6. Tulipány a narcisy.... symbolizují přechod od jara k prvním letním dnům. Pavel

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tulipány a narcisy.... symbolizují přechod od jara k prvním letním dnům. Pavel

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pavel ... áno ... mám rada tento čas ... všade kde sa pozrieš všetko kvitne, rastie, švitorí ... :)
      zdravím L.

      Odstrániť
  8. Lauri, tulipány sú krásne, moje obľúbené, najmä biele, ale tie zábery! Nádhera. Máš objektív na makro alebo v akom režime si fotila? Fotky sú vhodné aj na obraz na stenu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, mám dobrý makro objektív ... ale treba mať aj dobré oko a pevnú ruku ... :))) Zopár mojich fotiek už veru visí po Slovensku ... :))) ale tým sa nechcem chváliť ... proste sa zadarilo ... ak by si mala záujem ... pošlem link na sashe, vyberieš si, pošlem ti foto a ty si ho dáš vytlačiť ... aký veľký budeš chcieť ... rada to pre teba urobím ... :) L.

      Odstrániť
    2. Určite áno, treba fotiť srdcom a to ty vieš. Ja mám objektív od 18-105, chcela by som ešte ten makro. V podstate mám zrkadlovku len od januára a stále sa učím. Mimochodom, doteraz som nečítala návod :( Pošli mi prosím link na Sashe, pozriem tvoje výtvory. Čo som zatiaľ videla na tvojom blogu, len žasnem, aká si šikovná. Nesmierne šikovná. Nsledujem ťa len z povinnosti, ako je to tu tuším zvykom, ale preto, že ma tvoj blog skutočne zaujal. Je taký zo všetkého trošku a to sa mi páči :)

      Odstrániť