štvrtok 9. januára 2020

Moravský zelník

...  recept som našla na nete pod týmto názvom ...  Po sviatkoch  mávam veľkú chuť na takéto tradičné, jednoduché jedlá.  Robievala som aj predtým, ale bez mäsa, nanajvýš s opečenou prerastenou slaninkou na vrchu ...  Recept som si máličko upravila, jeden zemiak sa mi zdalo málo ...


Budeme potrebovať :

250 g mletého mäsa
3 - 4 väčšie zemiaky
500g  kyslej kapusty
2 PL oleja
1 vačšiu cibuľu
2 vajcia
4 strúčky cesnaku
1 šálku polohrubej múky
1 šálku mlieka
1 prášok do pečiva
soľ, mleté čierne korenie
razcu, majorán, obľúbené bylinky

Na oleji, alebo masti orestujeme nakrájanú cibuľu,  keď je zlatistá, pridáme mleté mäso a opražíme ho.  Chvíľu ho podusíme a odstavíme ...
Kyslú kapustu nakrájame na drobno a dáme ju do väčšej misy.  Pridáme orestované mäso z panvice.


Pridáme pretlačený cesnak, vajcia, zemiaky nastrúhané na hrubo, soľ, koreniny a bylinky.  Nakoniec k zmesi dáme múku s práškom do pečiva a mlieko.
Všetko dobre premiešame, vznikne hustejšie, ale rozotierateľné  cesto, ako na zemiakové placky.


Pripravíme si väčší plech, vystelieme ho papierom na pečenie a rozotreme pripravenú zmes. Môžeme posypať údenou slaninkou nakrájanou na drobno.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch dozlatistej farby, približne 35 - 45 minút.


Ak dostanete na zelník chuť a urobíte si ho podľa tohoto receptu, prajem dobrú chuť ... :)
vaša Laura ♥

16 komentárov:

  1. To som ešte nerobila, vyskúšam :-) Vďaka, nevedela som, čo variť :-)) ♥
    Pekný víkend, Lauri!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. oj mňam to znie dobre :) dakujem urcite vyskusam

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to určitě zkusím! Díky za recept'
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka, daj vedieť, či chutilo ... Pekný víkend prajem ... L.

      Odstrániť
  4. Také určitě vyzkouším. Na všem, dle tvých receptů, jsme si vždy pochutnali.M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ó, ďakujem Marie ... takéto slovká vždy potešia ... pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  5. Vypadá luxusně.
    Krásný večer.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Laury, píšeš moravský a já z Moravy, ale tohle neznám. Vypadá to chutně. Měj pěknou sobotu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Znám, miluji a dělám poměrně často, jsem z Moravy.
    Pokud chci odlehčenou verzi, použiju místo brambor jáhly a je to taky vynikající.
    Krásný víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten recept vypadá moc chutně 😍děkuju za tip 👍🏻

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Veru aj ja podobné robievam, ale bez mäsa, nanajvýš slaninka, či pár koliesok klobásky, ale s mletým mäsom to je určite vyšší level, vyskúšam.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  10. no to je velice zajímavé,přidám sušené houby,díky za inspiraci miluji jídla z jednoho hrnce nebo pekáče,krásné dny Alena z Jablonce

    OdpovedaťOdstrániť