piatok 14. júna 2019

Noví nájomníci

Pamätáte sa na príspevok o žltochvostovi domovom ktorý si začal stavať hniezdo v dielničke na  skrinke ?  Jeho plány a úsilie som zmarila, okno do dielničky som zatvorila.  Žltochvost to nevzdal a postavili si s družkou hniezdo  vo dvore, pri vstupe do pivnice.
V týchto dňoch majú starostí vyše hlavy.  Kŕmia päť večne hladných krkov ...  a tie začínajú zvedavo vystrkovať hlávky ... Majú niečo cez týždeň ...  :)



Tak si u nás na dvore žijeme všetci vo vzájomnej symbióze ...   My dvaja s mužom,  kocúr Filip, fenočka Ajka a dva žltochvosty, starostlivý rodičia ...  :)
A ešte sa pochválim ťahavým ružovým kríkom,  ktorý nám ten dvor zdobí krásnymi kvetmi ... Len  lupene, keby nebolo treba pri  odkvitaní stále upratovať ...  :)


A muškáty lemujúce vchod dovnútra ... všetky prezimovali bez hliny, zabalené v kartónových krabiciach v pivnici ... Prežili všetky a sú krajšie, ako vlani ...


Majte krásny víkend ...
vaša Laura ♥

14 komentárov:

  1. Šípovú ružu aj muškáty máte krásne.Môžem sa opýtať v čom a ako ste mala zabalené muškáty na zimu?Ďakujem za prípadnú odpoveď.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pred zimou muskaty nestriham, vyberiem ich z kvetinaca, otrasiem vacsinu zeminy a vlozim do kartonovej krabice. Kludne aj dva kusy dokopy. Krabicu zatvorim a ulozim v studenej, skor tmavej pivnici. Ale nesmie tam mrznut. Mozno este rastliny zabalit do novin a tak vlozit do lrabice. V marci skatule otvorim, muskaty vyberiem, odstranim suche listy, ostriham odumrete stonky. Osetrene rastliny zasadim do novej zeminy a privykam na marcove slniecko. Na noc ich pred mrazom schovavam. Nove listky zacinaju rasit uz v krabici. Hnojim az po zakoreneni, ked sa rastlina aklimatizuje. Limma, dakujem za navstevu a prajem peknu nedelu. L.

      Odstrániť
  2. No, krásni sú! Máš štebotu plný dvor. Aj ružičky máš krásne a muškáty tiež. Moje sú mizerné tento rok :-(
    Prajem krásny víkend♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru áno, štebotanie je ešte slabé, ale keď trochu podrastú ... :) Any, maj peknú nedeľu ... L.

      Odstrániť
  3. Hezky si uvás žijete :-). A krásně Ti to u domu kvete.
    Měj se moc hezky!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka ďakujem ... Kvietky mi robia radosť ... aj ty maj pekné dni ... L.

      Odstrániť
  4. Lauro, moc hezky ti to u vchodu kvete. Věřím, že je vám všem na zahrádce krásně.
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dáška, ďakujem ... sme teraz celé dni vonku, od rána, do neskorého večera ... milujem leto ... Maj sa dobre, pa ... L.

      Odstrániť
  5. Závidím vám a přeji.
    Já jsem už třetím rokem vždy pod hnízdem našla prázdné skořápky, protože prostě kuny z lesa jsou rychlejší a zdatnější. Škoda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Simi ďakujem ... Tak toto mi je hrozne ľúto ... presne to poznám z chaty ... tam vyliahnuté vtáčence likvidujú užovky a túlavé mačky. Je%d si predstavím, koľko námahy to samičku stojí vysedieť vajíčka a potom toto ... Príroda vie byť aj veľmi krutá ... Maj sa fajn ... L.

      Odstrániť
  6. Lauri,
    u vás to proste žije :-)
    A kvietky máš nádherné.
    Pekný víkend, pá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka ďakujem ... užívame si to ... Aj tebe prajem peknú nedeľu ... L.

      Odstrániť
  7. Laury, máte krásné hosty. My letos nic, jiřičky se u nás letos nezabydlely. Krásné kytky. Měj se pěkně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Okrem týchto žltochvostov máme ešte v okrasnom kríku malé drozdy ... tie sa odfotiť nedajú, ale rodičia kŕmia o106 ... :) Marti, prajem pekný zvyšok víkendu ... L.

      Odstrániť