streda 12. júna 2019

Jahodový koláč s kokosovým pudingom

Mojim jahodám sa konečne začalo dariť ...  Takže mám aj na koláč, aj na mrazenú dreň a dačo som zamrazila v celku.   V nedeľu som urobila  tento výborný, nie moc sladký koláčik.


Budeme potrebovať :

250 g   studeného masla, alebo Hery
2 hrnčeky hladkej múky
1/2  hrnčeka  krupicového cukru
stipka soli
Na kokosový puding :
500  ml  kokosového mlieka
6 veľkých žĺtkov
1/2 hrnčeka krupicového cukru
1/4 hrnčeka maizeny (kukuričný škrob)
1 vanilkový lusk
na dokončenie:
500 g čerstvých jahôd
2 PL jahodového džemu

Predhrejeme rúru na 180 stupňov, veľkú koláčovú formu vymažeme maslom a vysypeme hr, múkou.
V nádobe kuchynského robotu premixujeme spoločne  hladkú múku, cukor a soľ,  pridáme studené maslo a mixujeme, dokiaľ sa nevytvorí drobenka. Pripravenú zmes natlačíme do koláčovej formy aj na dno, aj na  boky. Vložíme do rúry a pečieme  cca 20 minút dozlatava ...  Necháme vychladnúť ...

Na puding v rajničke zohrejeme kokosové mlieko, žĺtky. cukor a kukuričný škrob. Pridáme vanilkový lusk aj dreň z neho.  Na miernom ohni privedieme k varu a pomaly varíme, kým puding nezhustne.  Ešte teplý ho natrieme na korpus a necháme vychladnúť.  Aby sa nevytvorila kôrka, prikryjeme puding fóliou. . Po vychladnutí na povrch uložíme jahody, ktoré potrieme rozriedeným džemom.  Budú sa pekne lesknúť.  Dáme spolu stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.




Ak nemate kokosove  mlieko, uvarte klasicky kokosovy puding v pol litri mlieka s dvoma lyzicami cukru, na odlahcenie zriedte bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.

Majte krasne letne dni,  vasa Laura ❤



3 komentáre:

  1. Laury, krásný koláč, vypadá skoro jako dort. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lauri, koláč vypadá mňamózně :-) Měj se krásně. Pavla

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V jednoduchosti je krása a gastronomická genialita, tyhle chutě, když se propojí.... píšu si, protože určitě využiji. :-)

    OdpovedaťOdstrániť