pondelok 17. júna 2019

Horúci víkend za nami

Podľa predpovedí malo v nedeľu pršať ... Človek sa aj teší, že sa  vzduch osvieži, schladí ... a nič ... čaká márne ... Pár kvapiek spadlo, aj hrmelo poriadne ... ale chcelo by to zas výdatný lejak, podľa možnosti bez krúpov.

Vlaha,  ktorú zemi poskytli každodenné májové dažde,  kdesi zmizla.  Silné, horúce slnko si vodu povyťahovalo pre seba,  teploty presahujúce tridsiatky, vysušili zem, aj malé potoky ostali prázdne  ...
Teraz je najlepšie v lese ...  Ten pocit, keď sa priveziete z rozhorúčeného mesta, otvorite dvere na aute a ovanie vás sviežosť a vôňa líp.   V tieni stromov sa hneď lepšie dýcha, posedáva, pospáva  ...   :)))
Oberali sme lipu, trhali harmanček ... všetko som porozkladala v jednej z izieb na poschodí chaty ... omamná vôňa byliniek nám nedala zaspať ...
Leto je nádherné, len toho roku horúčavy prišli príliš skoro ...

Prajem všetkým krásny týždeň ...
vaša Laura ♥

16 komentárov:

  1. Lipy krásne voňajú. Mám tú vôňu veľmi rada. V tieni stromov je príjemne. Voňavo. Krásne fotky si urobila. Potešili.
    Krásny týždeň Ti prajem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Any... Dakujem za mile slovka... Aj tebe prajem pekne dni... L.

      Odstrániť
  2. Moc pěkné fotky. U nás jsem ještě rozkvetlou lípu nezaregistrovala. Ale horké dny jsou tady taky. V sobotu večer pěkně zapršelo, vzduch se osvěžil a včerejšek byl tím poznamenaný - nebyl takový hic.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka dakujem. Snad sa este ochladi a zaprsi uz aj u nas .... Aj tebe prajem vsetko dobre... L.

      Odstrániť
  3. Lauro, nádherné letní fotky, mají krásnou atmosféru. Na lípu jsem se ještě nedostala, ale snad ji ještě stihnu. U nás lilo v sobotu večer a to celkem vydatně. Máme na chvilku zalito. :o)
    Přeji prima týden. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry dazd vynahradi akekolvek polievanie... Dazdova voda je pre prirodu najlepsia... A ze si este nebola na lipe? Pri tvojom vytazeni niet divu... Ved stihnes este... Maj sa dobre. L.


      Odstrániť
  4. Aj my sa dnes chystáme na lipu, je z nej skvelý čaj a sirup :-)
    Aj u nás len tak "postrašili" pár kvapkami, ale dnes je príjemne pod mrakom.
    Lauri, pekné fotky a les je naj...
    Pekný deň, pá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adka dakujem... Sirup som este z lipy nerobila... Moze byt dobry, vonavy... Ale nemal by ho u nas kto pit... Maj sa dobre, pa L.

      Odstrániť
  5. U nás celú noc pršalo, záhradka to už nutne potrebovala, tie horúčavy sú neskutočné. A máš pravdu , že najlepšie je teraz v lese alebo pri jazere. No nič, musíme to nejako vydržať aj v kancelárii :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oj, to poznam... Tiez sme mali okna kancelarie na JZ a slnko taaaak prazilo.... Nebolo uniku. Doma sa to da zniest... Monika, maj pekne dni... L.

      Odstrániť
  6. ... nádherné fotky, téměř je z nich tu vůni cítit. U nás už také kvetou lípy. Mám jejich vůni moc ráda. Vedra jsou hrozná, ale také prší. Včera jsme si museli v poledne rozsvítit, abychom viděli do talíře na polévku - během 30 minut u nás napršelo 39 mm. Pohodové dny Miluška

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miluska, dakujem za navstevu i mile slovka... U nas polievame a polievame.. To vsak nenahradi poriadny lejak.. Pekne dni aj tebe ... L.

      Odstrániť
  7. Laury, krásné fotky. U nás taky moc neprší a vedra jsou nesnesitelná, takže nejsem schopná ani vyvíjet nějakou aktivitu. Měj pěkné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez sa cely den povalujeme vnutri... Von sa nam chce az vecer, odstavit zalievaci rozprasovac... Zahrada pyta vodu... Marti, maj sa fajn... L.

      Odstrániť
    2. Ahoj Lauri, vraciam sa k blogovaniu po dlhšom odmlčaní a neverím vlastným očiam, koľko krásy som zase u Teba našla...tie fantastické zábery všetkého naokolo ktoré vieš vyčariť obdivujem dávno, páči sa mi veľmi aj jahodový koláč s kokosovým pudingom, ak ešte budú nejaké jahody určite vyskúšam. Pekný deň a nech sa Ti darí.

      Odstrániť
    3. Evi, ďakujem za pekný komentár ... som rada, že si späť ... Srdečne pozdravujem ... L.

      Odstrániť