piatok 15. marca 2019

Vonku maras, vnútri príjemne

...  tak bolo dnes podvečer u nás ... Nepríjemné, mokré a zablatené ulice sme nechali za dverami a užívali sme si piatkový podvečer ...  Niekto s knihou v ruke, niekto pri krížovkách a niekto s háčikom v ruke ... Ale predtým sme s Katkou urobili Focacciu.


Voňala nielen kuchyňa, ale celý byt ...   Suroviny som dala do domácej pekárne, ktorá cesto dokonale vypracovala a krásne v nej nakyslo ... Katka potom  túto dobrotu dokončila ...  Premiesila, do cesta zapracovala plesňový syr a prstami rozprestrela na plechu.  Poliala olivovým olejom,  posypala cesnakom, razcou, nasekaným rozmarínom a dala focacciu piecť ...   200 stupňov, cca 35 minút.


Prajem všetkým príjemný víkend ...
vaša Laura ♥

5 komentárov:

  1. Focacciu robievam často hlavne v lete. "Posypanú" malými divokými rajčinkami. Veľká dobrota. :) Aj s plesňovým syrom to mohlo byť super. Pekný víkend, Lauri. D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S plísňovým sýrem jsem asi ještě nezkoušela, dobrý tip.
    Hezký víkend.
    Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Laury, přiznávám, že mám mezery ve vzdělání a tohle jídlo vůbec neznám. Díky za rozšíření obzorů a vypadá to velmi lákavě. Měj pěknou sobotu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lauro, také jsem nedávno pekla a byla výborná. Ta tvoje vypadá skvěle.
    Přeji fajn víkend. D.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Laury, Focacciu jsem nikdy nepekla, přiznávám. Musím ji někdy zkusit...Dnes jsem o ni četla i u Inky, zřejmě bude moc dobrá :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovedaťOdstrániť