piatok 11. januára 2019

Tesno na kŕmidle

... býva u nás na dvore po tieto dni ... i keď to na  fotkách tak nevyzerá ...  :)))  Vtáčiky sú plaché, opatrnosť nestratili ani pri mrazivých teplotách. A my kŕmime, sypeme 2 - 3 x denne.   Stehlíky, brhlíky a hlavne sýkorky si prídu na svoje. 


Pomaly dojedajú svoje prídely ...  Zajtra musím kúpiť slnečnicu ...
Keď sme si zaobstarali Filipa, veru som sa bála,  či nebude  hladné vtáčiky loviť, vyjedať ich hniezda. Bol totiž už od malička výborný lezec po stromoch.    Obavy boli zbytočné ... on je totiž vždy najedený a nemá potrebu šplhať do výšok ...  ba aj zlenivel ...  :)


Prajem vám pekný zvyšok večera ...
vaša Laura ♥

12 komentárov:

  1. Tie zvieratká sú také múdre, že vedia, že sa vtáčikom nesmie nič stať, ani Filip neloví. Náš Boro je poľovnícky pes a za sliepkou by utekal na kraj sveta, ale susedové nechá na pokoji, obíde okolo nich a ani si ich nevšimne, proste vie, že sú susedky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni to akoby vycítia ... To je naše, to je susedove, to sem patrí a nesmú robiť neplechu ... zvyknú si ... Danka, prajem pekný víkend ... L.

      Odstrániť
  2. Lauri, i u nás je na krmítku teď živo víc než před několika dny. Konečně napadl sníh, tak jsou rádi, že jim něco nasypeme :)
    A s kočkami....my žádnou nemáme, ale sousedé mají celkem 3 kočky. A musím říct, že ač je krmí dost, stejně k nám na krmítko lovit chodí. A bohužel, jsou úspěšní :( Mrzí mě, že ptáčka jen zabijí a nechají ho. Ani ho nesní, hlad nemají. Vím, že je to příroda....ale je to kruté :( Je fajn, že Filip tohle nemusí :)
    Měj prima dny, Petra
    Měj prima dny, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by ma naozaj hnevalo ... najhoršie je, že s tým nič neurobíš ... Mačky si nedajú povedať ...
      Peti, prajem peknú nedeľu ... L.

      Odstrániť
  3. Krásna fotka s tou zasneženou búdkou♥ Cesnakáče sa fajne, akurát som vytiahla z rúry. Peknú sobotu prajem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Any, teším sa, že sa vydarili ... maj sa fajn a uži si nedeľu ... L.

      Odstrániť
  4. Laury, i u nás je živo každý den a Justýna už je bere, že k nám jako patří :-) a neloví je. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Justýnka je dobre vychovaná ... vie čo sa patrí a čo nie ... :)))) A vtáčiky sa nám za kŕmenie v lete odvďačia spevom a vyzobaním škodcov na stromoch ... pa L.

      Odstrániť
  5. Tak já má i jiné strávníky, mě na tyto lojové koule chodí lesní kuny. Stáhnou si síťku z větvě a a odtáhnou si ji celou do lesa. Na kosáčky pak moc nezbyde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :))) Aké sú tie kuny vychcané ... a že im to chutí sa divím ... Drozdy si u nás pochutnávajú na jablkách, ktoré im porozhadzujeme po záhrade ... Simonka, maj peknú nedeľu ... L.

      Odstrániť
  6. Lauro, krásná fotka se zasněženým krmítkem. My máme tři, ale ptáčci na ně letos moc nelítají. Slunečnice mám zásobu ale ptáčků je málo.
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás to tak bolo pred dvoma rokmi ... vtáčiky proste neprišli na kŕmitko ani v mrazoch, ani keď napadol sneh ... Vraj vtedy sýkorky postihla dáka choroba na ktorú mnohé uhynuli ... Dáška, pozdravujem ... L.

      Odstrániť