štvrtok 10. januára 2019

Ryba na tanieri

... by u nás mala byť častejšie ...  Mávame ju tak raz mesačne a to je určite málo ... Keby aspoň raz v týždni ... skúsim sa polepšiť v novom roku ...  Dnes som urobila pre nás dva kúsky lososa, ktoré som mala v mrazničke od Vianoc ...


Najskôr som na plech nakrájala zemiaky a maslovú tekvicu na kúsky,  posypala soľou. sušenými bylinkami, razcou, pokvapkala olejom a dala piecť ... Na 200 stupňov, hodinku. Necháme  to pekne pozapekať.   Kúsky lososa s kožou som umyla, utrela do sucha, pokvapkala citrónovou šťavou, posypala hrubou soľou a mletým korením.  Desať minút pred koncom pečenia som rybku uložila na zemiaky a piekla spolu.   V pohode sa urobí, nevysuší sa ...
Podávala som s jogurtovým dipom , do ktorého som pridala trochu cesnaku, bylinky a citrónovú šťavu.


Prajem dobrú chuť ...
vaša Laura ♥

16 komentárov:

  1. Hmmmmmm, vypadá to na báječnou dobrotu- budu muset rybou také náš jídelníček častěji doplňovat.Moc zdravím Lauri.Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka ano, dobré to bolo ... Aj ja pozdravujem a prajem krásne dni ... L. :)

      Odstrániť
  2. Tak toto bol naozaj, že luxusný obed :-)...losos sa u nás teší veľkej obľube, robím ho na rôzne spôsoby, ale skombinovať ho s tekvicou ma zatiaľ nenapadlo, takže určite najbližšie vyskúšam Tvoj recept.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monika, dúfam, že bude kombinácia chutiť ... Lososa máme aj my veľmi radi, vždy sa sanžím pripraviť ho inak ... Mám aj tu na blogu niekoľko receptov v sekcii RYBY ... Maj sa dobre a prajem pekný víkend ... L.

      Odstrániť
  3. To musela být dobrota !
    Příjemný den !
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hanka bola ... aj pre bruško, aj pre oko ... Prajem ti krásny víkend ... L.

      Odstrániť
  4. Lauri,
    mali ste super zdravú večeru :-)
    U nás je minimálne raz do týždňa ryba, väčšinou čerstvý pstruh, mrazené nekupujem nič, kvôli histamínovej intolerancii.
    Maj sa krásne a držím palce pri novej výzve,

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mrazené ryby nekupujem ani ja ... veľmi mi vadí ľadová krusta, ktorou sú ryby často obalené ... Keď kúpim, tak len chladené ... tiež pstruhy, lososa, tresku ... Maj sa fajn, pekný víkend ... L.

      Odstrániť
  5. Lauri, tak to jste měli báječný oběd. Jednoduchá příprava a přitom to musela být úžasná dobrota! A vypadá to i krásně :)
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U rýb uprednostňujem čo najjednoduchšiu prípravu ... vtedy vynikne ich chuť ... Len panvička, trochu masla, alebo pekáčik a šup do rúry ... Peťka, pozdravujem ... L.

      Odstrániť
  6. Laury, vypadá to skvostně. I my jíme ryby míň, než bychom měli. Měj se krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mali by sme to v novom roku napraviť ... čo povieš Marti ... :)
      Prajem pekný víkend ... L.

      Odstrániť
  7. Vyzerá to skvostne, až mi slinky tečú. Krásna fotografia! Tiež jem zriedka rybu. Mala by som to napraviť. Pekný večer želám! ♥
    PS: Cesnakáče som ešte nerobila, nemala som doma toľko syru a nechcelo sa mi ísť kvôli tomu do obchodu :-)) Idem ich robiť zajtra. Potom napíšem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ana ďakujem za pochvalu ... :) Zvedavá som ako sa cesnakáče vydaria ... ale s kysnutým cestom by problém nemal byť ... teším sa na odozvu. Z rovnakého cesta aj množstva robievam i rožky, vyvaľkaný kruh potriem roztopeným maslom, posypem soľou alebo inou plnkou, rozdelím na 8 častí a každú zatočím do rožku. Výborné ...

      Odstrániť
  8. Krásne a veľmi chutnééééé, mňam!
    Ani my sa nestravujeme ako by sme sa mali, ryba len párkrát v roku :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte mám zamrazené pstruhy, tie asi urobím na budúci týždeň ... ale aj tak ja mám najradšej vyprážané filé ... tradičné kocky lisované ... viem, som barbar ... no ... L.

      Odstrániť