utorok 8. januára 2019

Kreditka

...   moja každodenná spoločníčka hi hi ...


Určite aj vaša ... Bankovky už takmer nepoužívam ...  a kde sa nedá platiť kartou, mám problém.
Napriek tomu sa mi táto bezhotovostná doba páči ...  Trvalé príkazy, inkasá, elektronické úhrady ... možnosti, ktoré nám zjednodušili život.
Má to ale aj nevýhodu ...  Pri nakupovaní  ničím nie som obmedzovaná.   Voľakedy som si do obchodu priniesla  dve stovky (ešte v korunách) a to ma nepustilo.  Dnes ?  ... veď to poznáte ... taká akcia, hentaká výhodná cena ... a ešte toto by som mohla ...  a suma nákupu sa rýchlo vyšplhá do závratných výšok ...   Potom už len sledujem konečný stav a dávam pozor, aby neklesol pod určitú sumu ...  Tá karta má totiž dno ... 

Ďakujem vám za nakuknutie ,,,
vaša Laura ♥

6 komentárov:

  1. Laury, jsem na tom podobně. Věčně mám v peněžence tak dvacku a někdy je to problém :-) Vlastně bych peněženku mohla úplně zrušit. Mám tam vlastně jen doklady a málokdy nějaké peníze. Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marti, je to tak ... zvykáme si na minimalizmus aj v peňaženkách ... Objem mi robia akurát rôzne vernostné karty ... prajem pekné zimné dni ... L.

      Odstrániť
  2. Je to fakt, drobné už skoro nenosím, pak nemůžu dopnout peněženku...a když dám prodavačce papírovou bankovku, tak mi ty drobné vrátí a je to furt dokola...takže taky, kartou kartou kartou, až je to ostuda :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru sme si rýchlo zvykli na pohodlnejšie platenie za nákupy ... Zuzka, prajem všetko dobré ... L.

      Odstrániť
  3. A ja kartou len veľké nákupy, to je tak raz za tri týždne :-)
    Ako píšeš aj ty, potrebujem vedieť ako sa rozťahovať, teda koľko mám, to môžem minúť, o nič viac, lebo nedajú. S kartou to je ľahké do koša prikladať :-) Som proste stará škola a všetkým na smiech, ale som šetrný človek a tak mi to vyhovuje.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dani, veď všetko je o zvyku ... tým peniazom je to úplne jedno ... maj sa dobre ... L.

      Odstrániť