štvrtok 3. januára 2019

Konečne ...

Konečne nasnežilo aj u nás ... nemáme našťastie takú kalamitu ako na Hornej Orave, kde vraj napadlo meter snehu, ale  sniežik potešil, prírodu odel do biela.  


Len deti akosi zleniveli ...  Voľakedy sa s prvým snehom vyťahovali sánky, boby a šlo sa na kopec. Malý, veľký, všetko jedno ... len aby to po ňom dobre kĺzalo.   A kto nemal sánky,  tomu stačil kus igelitu ...   Dnes počas dvoch hodín som nestretla  žiadnych sánkarov ... a to sú prázdniny ...  Kdesi je chyba ... v pohodlnosti ? lenivosti ? alebo  sneh v januári detváky zaskočil , tak ako cestárov ...  :)

vaša Laura ♥





10 komentárov:

  1. Laura!!!
    Taková zima je krásná- bílá, voňavá...
    také jsem dnes neviděla žádné děti dovádět venku na sněhu- nikde nikdo...
    jako malé jsme lítaly venku, byly jak sněhuláci a bylo to moc fajn...viď??
    A svoje děti jsem tahala na sáňkách...
    (asi jiná doba...)
    Měj se moc hezky v té bílé peřince!!
    Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No presne toto som mala na mysli ... Naša zima so snehom bola dlhá ... od konca novembra, do konca februára a na snehu sme šantili stále ... teraz je sneh všeho všudy dva týždne a ... deti sedia doma ... Moje ratolesti hodili školské tašky do kúta a už boli vonku, s kamarátmi na saniach ... Možno teraz mnohé ani sane nemajú, možno je to strachom a opatrnosťou rodičov, skrátka sneh pre deti už nie je taký zábavný, ako pre nás ... :)
      Jarka, prajem všetko dobré ... L.

      Odstrániť
  2. U nás taky trošku napadlo a hned jak přestala chumelenice, vyrazili ti nejmenší s rodiči k řece, tam je jediné místo, kde je to z kopečka a dá se bobovat :o) Jinak byly děti ve škole, ale vidím to doma, těm vetším to přijde "trapné".
    Hezký zimní den.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je to tak. Taky jsem zatím neviděla děti se sáňkami, tzv. pekáči ap. To moje generace v tomto ohledu byla jiná. Ale i naši synové se vraceli domů obalení sněhem, užívali si zimy plnými doušky.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, já se kochám, páč u nás to není nic moc. U nás to není ani na pekáč, natož na sáňky. Měj pěkné dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lauri, tak u nás děti lenivé nejsou. Alespoň co se zimních radovánek týká....S prvníma vločkama jich byl plný kopec. Až jsem si říkala, jak ty boby budou vypadat, protože sněhu ani nebylo dost :D Ale hlavně, že jim to jezdilo :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Laury, u nás si děti užívají sněhu,ale ne ve vesnici.Jezdí s nimi rodiče na kopec Kozákov a taky hodně dětí bruslí na stadionu.Je ale pravda, že jsem spíš viděla ty menší .Měj hezký den.Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Myslím, že dnes si děti užívají převážně to, že "kvůli sněhu" mohou být zalezlé doma a sedět u počítače nebo televize :( Taky jsme věčně běhali promočení po venku, jezdili na lopatách a stavěli si sněhové domečky...Nebylo nic lepšího! Ale je pravda, že já už jsem dnes také zalezlá pěkně v teploučku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Přesně, před chvílí jsem šla přeparkovat auto, venku hromada sněhu a na svahu dvě děti na bobech. V dobách dětství mé dcery byl svah plný od rána do večera.
    Víš, jejich chyba, oni nebudou mít zážitky, nepoznají, jaké to je, když jsi durch mokrý, zebou tě ruce, ale venku s dětmi to je zábava.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Veľmi pekne vám ďakujem za zastavenie a napísanie pár slovíčok ... Už je to tak ... doba sa mení, sneh je u nás čoraz vzácnejší a hlavne väčšie deti v ňom nevidia adekvátnu zábavu ... :) Prajem vám pekné, zasnežené dni ... L.

    OdpovedaťOdstrániť