piatok 28. decembra 2018

362/365 Napriek zákazu ...

...  petardy u nás stále trieskajú ... aj delobuchy, aj ohňostrojové rakety, či ako to nazvať ...   A zvieratká trpia, tisnú sa dovnútra ...  Pokiaľ sa bude zábavná pyrotechnika predávať v obchodoch,  tomuto sa na vidieku nevyhneme ...  nemá to kto dosledovať, kontrolovať ...  Že obec?  Všetci zodpovední sú v tom čase doma, zalezení pri telke, či počítači, v rodinnom kruhu.   Na uliciach tma,  nedočkavci si môžu skúšať, ako to bude o pár dní búchať ...  A ako je to u vás ?   Tiež nemáte tiché podvečery ? 

A ešte fotka úplne nesúvisiaca s dnešnou témou ...  Decembrová príroda  bez snehu  z okolia Prievidze ...  



pozdravuje  vaša Laura ♥

8 komentárov:

  1. Lauri,
    krásna fotka, páči sa mi, skoro ako na jar...
    U nás je zatiaľ ticho, ale na Silvestra vypukne 3.svetová, je to niečo hrozné a najhoršie je, keď nám to soploši hádžu pod nohy pri venčení :-(
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Silvester je kapitola sama o sebe... To nam Ajka ani von nechce vyjst... Nechapem, ako to vydrzi. Budeme to musiet opat pretrpiet . Adka, maj sa dobre ... L.








      .

      Odstrániť
  2. Laury, nádherná fotka. U nás už to taky začalo, nejvíc to bylo o vánocích. Teď je chvíli klid, než to začne naplno. Ano, ohňostroj se mi líbí, ale rámus by stačil v noci a ne od božího rána. Justýna to celkem snáší, ale každého Silvestra si zavíráme doma, protože je přece jen vyděšená. Měj hezký víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajku a Filipa mame na Silvestra v kuchyni a este im aj radio pustame..
      Aby ten humbuk az tak nepoculi... Marti, prijemny vikend prajem... L.

      Odstrániť
  3. Lauri, u nás slyšíme ohňostroj poslední dny každý večer. Je to strašné. Lidé si to nedopustili ani na Štědrý večer! Nemám to ráda. Zvířata trpí jen pro naší chvilkovou zábavu. Zrušila bych to hned!
    Měj prima dny. Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Peti, je to vsade rovnake. V mestach asi o cosi horsie. Este ze nas ti nasi milackovia maju a my sa vieme obetovat ... ostavame s nimi doma... Dlhe roky travime posledny den roka doma, za pecou... hi hi ... papa L.










      Odstrániť
  4. Je to všade rovnaké, moc ma to hnevá, ale naozaj, kým sa to predáva, bude to. Kedysi nič také nebolo a Nový rok sme privítali ešte krajšie ako teraz. Náš Boro ani v dome nie je pokojný, muž ho nosí na rukách ako dieťa a čičíka. Dve hodiny v noci, od 11 do 1 má o prácu postarané.
    A myslím si, že v mestách je to oveľa horšie.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka ... ešte že sa majú naše psíky kde skryť ... mačkám to vraj až tak nevadí, ale keď vidím tie vyplašené Filipove oči, tiež ho prichýlime ... Je to príšerný zvyk ... papa L.

      Odstrániť