štvrtok 13. decembra 2018

347/365 Studené dopoludnie

Cesta ma dnes zaviedla do Prievidze ...  Kým bol manžel na vyšetrení, navštívila som vianočné trhy na námestí.   Neviem, či to bolo zimou, ktorá naozaj zaliezala až pod kožu,   alebo dátumom ... na trhoch bolo  akosi mŕtvo. 

Stánkari iba podupkávali, ruky si zohrievali o horúcu šálku v rukách ... alebo to bol punč ?  to naozaj netuším.  Zákazníkov bolo žalostne málo.  Dokonca aj pri stánkoch s proviantom a voňavým pitím.
Život a  vianočná nálada sa určite rozprúdi popoludní a hlavne večer, kedy na pódiu vystupujú folkloristi.
Rovnako, ako ostatní som rýchlo obišla stánky a šla som sa radšej zohriať do kamenných obchodov. Tam bolo určite príjemnejšie.

Oveľa krajšia je atmosféra večer, keď rozsvietia všetky svetielka ...  Určite sa ešte vrátim s fotoaparátom.  Dnes som fotila len mobilom a je to poznať ... 
Majte pokojné dni adventu ...
vaša Laura ♥

4 komentáre:

  1. Veru tak to je, cez deň mĺkvo, ale večer rušno! Nechcela by som byť tou stánkarkou, ja by som zamrzla :-)
    V Kubíne bol trh v meste asi iba jeden deň a ja som ho premeškala, vôbec som o ňom nevedela. Ale ešte budú na Bysterci (sídlisku) pri našej škole a to sa mi nedá prehliadnuť :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, to je asi všude přes den, pokud to není víkend, stejné. I u nás je teď zima. Měj hezký pátek.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Beztak popíjeli ten punč :D aby jim to trochu líp utíkalo :D U nás to přes všední dny vypadá podobně, což mě skutečně mrzí, ale co se dá dělat, všichni jsou v práci a odpoledne utahaní... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za nakuknutie a vaše milé slovká ... L.

    OdpovedaťOdstrániť