streda 12. decembra 2018

346/365 Sladká streda ...

Pamätáte sa na obedy v školskej, alebo aj v závodnej jedálni ?   Teda ... keď sa ešte varilo iba jedno jedlo pre všetkých ...   Vždy v stredu bolo niečo sladké ...  parené buchty, žemľovka ... brrr, tá bývala rozmočená ...   palacinky, dukátové buchtičky ...  Milovala som koláče z kysnutého cesta ...  a k tomu melta, ktorá mi veľmi chutila  ...    Občas si ju varím aj teraz ... hlavne v lete, od smädu ...
Dnes sme mali sladký obed aj my ...  Palacinky plnené tvarohom, preliate  ovocím.


Nechala som na panvici skaramelizovať trochu cukru, v chladničke som mala zvyšok broskyňového kompótu, tak som ho nakrájala na kúsky, zmiešala s karamelom, pridala som aj čerstvé čučoriedky. Ochutila škoricou a slzou rumu.

A sladký obed bol na svete ... :)

A ktoré jedlá ste v školskej jedálni milovali vy ?
Majte krásne dni ... vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Palačinky neboli amolety mám ráda a mohu je předložit na talíři i manželovi. Měli je rádi i synové a nechají se jimi pohostit i vnoučata. Sladký den jsme měli ve školní jídelně v pátek a dá se říci, že v našem kraji to tak je. Já měla ve školní jídelně ráda písmenkovou polévku. Mamka dělala domácí nudle a tak plovoucí písmenka tenkrát byla pro mne něčím jiným.
    Hezký den, Lauri!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Laury, vypadají báječně, ale já bych si to dala třeba k večeři. Sladké obědy nemám ráda a můj muž ani večeře :-) Měj pěkný den.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lauri,
    vidím, že ste mali výborný obedík. Palainky u nás idú na "dračku". V dnešnej dobe býva v školskej jedálni sladký obed každý druhý piatok a nemajú na výber jedla, iba jedno :-)
    Pekný deň, pá
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já milovala ze sladkých jídel buchtičky s krémem a dala bych si je i nyní.....palačinky máme doma rádi- děti je milují mohly by je pořád. Ale klasika jen s džemem. Já nemám ráda šlehačku na čemkoliv.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňa by si veru nepotešila obedom, ale tiež raz začas urobím aj na sladko, minulý týždeň to boli rezance s makom, ale ja som ich nejadla, pre mňa som si uvarila kapustovúúúúú :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já jsem měla ráda všechna sladká jídla, u nás byla žemlovka výstavní.
    Jediné, co jsem skutečně nemusela, tak to byl rýžový nákyp, osobně ho nemusím dodnes.
    Jinak sladká jídla miluji, ráda bych zařazovala do jídelníčku častěji, ale musím se hlídat.

    OdpovedaťOdstrániť