sobota 8. decembra 2018

342/365 Moje prvé šamrole

...   u nás sa im hovorí šamróny a môj muž ich miluje ...  Kým žila moja starká, tá mu ich s radosťou pekávala ... Vždy plnú krabicu ...  "pre Jožka"   :)   Už viac krát nadhadzoval, že by si rád pochutil, no dočkal sa až dnes.   Požičala som si trubičky, kúpila lístkové cesto a pustila som sa do pečenia.
Ono to je veľmi jednoduché pečenie ... cesto hotové, akurát treba urobiť snehovú náplň.  A to je raz - dva ...  Nemohol sa dočkať kým všetko vychladne a budem plniť ...  :)

Aj fotila som len tak narýchlo ...  bez aranžovania ... aby sa mohol do nich pustiť ... Vraj sú výborné, chutili mu ... Zvládol zopár kúskov ku kávičke ...   A ja som mala dobrý pocit.  Aj keď nevyzerajú špičkovo, sú fajné.  :)

Prajem vám pekný zvyšok sobotného večera ... 
vaša Laura ♥

7 komentárov:

  1. Laura!!
    Kremrole bych si dala!!!! Mňam!!
    Prošla jsem se tady u tebe, tvojí galerií, u světýlek, s milou kočičí společností u šití vánočních prostírek, krásně ti nasněžilo od háčku, muškáty: jeden truhlík jsem zazimovala dle tvého návodu, tak jsem zvědavá!! :o)!! Ovšem Tvůj prázdný koš na prádlo- to prázdno je opravdu krásné- momentálně u mně tedy není!! :o)
    Měj se krásně, zítra už je II. adventní neděle Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné kremrole! Domácí je domácí, věřím, že muž byl navýsost spokojen.
    Přeju prima večer

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tyto kremrole jsem jako malá milovala. A mám je ráda i teď.
    Hezkou druhou adventní neděli!
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Laury, jsou krásné. Připomněly mi moje dětství, kdy je pekla moje prababička, stará mami, jak jsme jí všichni říkali. Od té doby jsem domácí už nikdy nejedla. Měj pohodovou druhou adventní neděli.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A veru pre mňa toto nie :-(
    Ale lístkové mám rada, možno bez plnky a bez cukrovej posýpky. Vidíš, 100 ľudí a 100 chutí :-)
    Laurinka, ale sa mi páči, že pre muža urobíš aj niečo prvý raz, čo u teba je len náhoda, že toto bolo po prvý, lebo ja si myslím, že si už robila všetko, čo sa len dá!
    Krásnu nedeličku!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hi hi... Danka dakujem za mily komentar... Aj tene prajem krasne nedelne popoludnie ... Asi zasnezene... u nas od vcera prsi... no hroza... :) L.

      Odstrániť